Dag 1: Blomster og kunst 

07:30 Jos 

I dag vil du trenge en sunn frokost full av gode og spennende smaker. Jos’ mål er ågi deg et næringssmart og bærekraftig måltid som får tungen din til å fryde seg. Tilfrokost får du blant annet avokadosandwich, smoothies og cashew-yoghurt. Nam!  

10:00 Trädgårdsföreningen 

Grønne fingre eller sugen på inspirasjon til din egen hage? Ta en vandretur i Trädgårdsföreningen park. I den gamle parken, anlagt i 1842, er det storslåttrosarium der 2 500 roser i blomst, sørger for en sødmefull duft. 

12:00 Magasingatan

Soul food eller svensk sild? Koreansk kombe eller en korv? På Magasingatan finner du food trucks som serverer smakfulle retter fra mange land og verdensdeler. Plukk av det som frister mest, eller overrask smaksløkene med noe du aldri har prøvd for. Rund av lunsjen med noe søtt, som en YOLO, en varm bolle med kald is og saus inni, samt en kaffe på Da Matteo.  

13:00 Vallgatan 

Er du sugen på shopping eller fika er du i rett område. I og rundt Magasingatan kan du sjekke ut det siste, enten det er jeans fra Acne eller enkle og utsøkt vakre møbler fra Norrgavel. Butikken Artilleriet, som har samlet alt du trenger og har lyst på til hus og hjem, er et must for den designinteresserte. På Vallgatan 12 får du blant annet vesker og sko fra svenske designere både av det kjente og mer ukjente slaget. På Grandpa får du postere, spill, gadgets og mye, mye mer. Kanskje blir det en gave tildeg selv eller noen du er glad i?   

16:00 Göteborgs konstmuseum 

Legg ut på en visuell reise fra Rembrandt til Anders Zorn og Göteborgskoloristernapå Göteborgs konstmuseum. I museets samlinger inngår 70 000 verk, men museet kjører også temporære utstillinger. Elsker du fotografi og vitenskap, bør du defintivt ta turen innom. Konstmuseet huser nemlig også Hasselblad Center, som jobber med begge deler.  

19:00 Hotel Pigalle 

Etter mange timer på bena, er du sikkert sulten og klar for en skikkelig middag. Ta heisen opp i fjerde etasje på Hotel Pigalle, der ligger restaurant Atelier, som servererde beste nordiske råvarer. Du får vann i munnen bare av å lese menyen. Regn med østers, hane og lekre svenske oster tilberedt så du ikke kommer til å glemme måltidetde neste årene. Restauranten står oppført i den prestisjefylte White Guide. 

Dag 2: Salta bad 

07:30 Kafé Magasinet

Her får du surdeigsbrød, juiceshots, egg, yoghurt og bær. Med denne solide frokosten er du rustet til en ny, herlig dag i Göteborg. 

10:00 Ta trikken til Saltholmen 

Visst er Göteborg en kul by, men du bør også sjekke ut den vakre naturen som omkranser byen. Og det er ikke vanskelig i det hele tatt. Ta for eksempel trikken ut til Saltholmen og kast deg ut i sjøen. Ta en piknik på stranden eller lunsj på Saltholmens Kaffestuga, en koselig kafé fra 1908. Om sommeren kan du nyte deilige salater, smørbrød, bakverk eller et glass vin i den grønne oasen nær sjøen. Fra Saltholmen kan du også ta båt ut til Vrångö med sine vakkert utskårede svaberg og fine sandstrender. 

19:00 Avslutt med store smaker på Toso 

På denne restauranten flørter kokkene med asiatiske smaker. Test ut det hele med en smaksmeny med for eksempel sashimi, sprø reker, hummer, krabbe og til slutt en pasjonsfruktostekake. 

Dag 3: Lek og lær 

07:30 Da Matteo 

Dette stedet er synonymt med god kaffe og saftige bakevarer. Velg mellom hasselnøttbrød med gresskarfrø, brioche eller kanske en syndigsøt kanelbolle bakt med mye svenskt smør i. Da Matteo har flere filialer over hele byen, så du finner garantert en nær deg. 

10:00 Universeum

På dette enorme vitensenteret kan du utforske alt fra piraiaer fra Amazonas til verdensrommet. Her er det nemlig naturtro gjengivelse av en regnskog med mange dyr, et akvarium, en kjemilab og et romsenter der du kan utforske hvordan det er å utføre ulike oppgaver i verdensrommet i en modell av The International Space Station. Spennende! 

12:00 Botaniska 

En åtte minutter lang trikketur unna fra Universeum ligger Botaniska, Göteborgs botaniske hage. Ta stien "Vandra i det vilda" gjennom et enormt skoglandskap med mosegrodde trapper og stiger, bregner og eksotiske vekster. Nyt av blomstervekstene i klippehagen. Ta så en pause på kafeen Any Day Garden. Hva med pastinakksuppe med timiankrutonger og karamellisert rødløkskrem? Skalldyrgryte? Eller en frisk salat? Her byttes menyen jevnlig og det er alltlid noe godt å få, enten du vil ha full, svensk lunsj eller bare en digg sandwich med mye smak.

15:00 Råda Gelato 

Ta trikk 1 fra Botaniska Trädgården til Prinsgatan for en stor smaksopplevelse på Råda Gelato. Her får du fyldig, kremete is og smaker tuftet på råvarer i sesong. Denne svenske iskremprodusenten får selv italienske gelatoprodusenter til å fryde seg! Nyt! 

16:00 Haga 

Dette nabolaget er et av Göteborgs eldste. Og det synes. Gatene er smale og brosteinslagte. Bydelen ble planlagt og bygget på midten av 1600-tallet og her vil du kunne se flere såkalt landhövdingehus, hvor første etasje er i mur og resten av tre. Butikkene og kafeene ligger på rekke rad, så husk å sette av litt penger til Hagashopping. 

19:00 Hagabion 

Hagabion er som navnet tilsier en kino, beliggende i Linnégatan, som viser filmer fra hele verden. Hagabions Café er et populært spisested, også for de som ikke planlegger å se film. Hele menyen er vegetarisk, men menyen skiftes ut regelmessig. Cafeen har også fatøl fra det lokale Stigbergets bryggeri.