Gunnebo slott og hage  

Start på Linnéplatsen, og legg første stopp til Guldhedstornet Café, en 1950-tallsbygningmed panoramautsikt over byen. Sykle videre til den gamle papirfabrikken og kanalene i Kvarnbyn i Mölndal, et av Sveriges viktigste historiske industriområder. Deretter setter dukursen mot målet med turen: Gunnebo slott – et herskapshus med hage fra sent 1700-tall. Her kan du spise lunsj bestående av råvarer som er dyrket i hagen. Du kan også bestille enomvisning for å få se bygningen og høre den fascinerende historien om Hall-familiensfremgang og fall.   

Lengde: 22 km  

Rute: Linnéplatsen–Guldhedstornets Café–Kvarnbyn Mölndal–Gunnebo Slott 

Se ruteforslag her 

Änggårdsbergen på terrengsykkel 

Begynn forsiktig med et besøk i Göteborgs botaniske hage, der du finner 16 000 plantearter fra hele verden. Den ligger i kupert terreng i et naturreservat, noe som gjør den perfekt for en tur på terrengsykkel. Det er ikke åpenbart hvor grensen mellom den velstelte botaniske hagen og den ville naturen går, noe som bidrar til å gjøre omgivelsene vakre. Følg skiltene lenger inn i Änggårdsbergen, der du kan sykle langs innsjøer og over fjell dekket med lilla lyng. 

Lengde: 10 km 

Rute: Botaniska Trädgården–Änggårdsbergen 

Se ruteforslag her 

Tur i sentrum 

Denne turen starter på Götaplatsen, et stort torg omkranset av en rekke kulturinstitusjoner, blant annet Göteborgs Konstmuseum og Stadsteatern. Første stopp er Skansen Kronan, et gammelt fort med fantastisk utsikt over byen. Dette er et perfekt sted for en piknik i solen. Etterpå sykler du videre til byparken Slottsskogen, der du blant annet kan stikke innom det naturhistoriske museet og dyrehagen.

Fortsett til nok et fantastisk utsiktspunkt, denne gangen over innløpet til Göteborg fra Masthuggskyrkan. Sykle tilbake til sentrum, og sett kursen mot den historiske bydelen Haga, der du finner et stort utvalg kafeer og butikker. Nå befinner du deg få minutter fra der du startet! 

Rute: Götaplatsen–Skansen Kronan–Masthuggskyrkan–Haga–Götaplatsen 

Lengde: 10 km 

Se kart her

Sentrum – Saltholmen 

Denne ruten er en perfekt kombinasjon av storby og skjærgård – en dagstur gjennom noen av de fineste delene av Göteborg. Husk å ta med matpakke! Start fra Lilla Bommen, og sykle langs vannet. Fortsett forbi Röda Sten Konsthall, som ligger i en mindre utbygd del av Göteborg, og videre mot Saltholmen. Vel fremme finner du deg en plass på svaberget der du kan nyte solen, vestkystluften og matpakken.

Sykle tilbake langs en annen rute: via Mariaplan i Majorna, et av byens mest populære nabolag, med sjarmerende gamle trehus, kafeer og bruktbutikker. Ta deretter en pause i byparken Slottsskogen, som fungerer en som ekstra stue for gøteborgerne. Sett til slutt kursen mot Lilla Bommen via Haga, en gammel bydel med koselig småbyatmosfære, så kommer du tilbake til utgangspunktet. 

Rute: Lilla Bommen-Röda Sten-Saltholmen-Mariaplan-Slottsskogen-Haga-Lilla Bommen 

Lengde: 25 km 

Se kart her 

Broer 

Dette er kanskje den mest spektakulære av de fem rutene. Opplev Göteborg fra byens to største broer, Göta Älvbron og Älvsborgsbron, samt Ramberget 87 meter over havet. Å komme seg opp til dette populære utsiktspunktet krever ganske mye pedalkraft – men utsikten over byen og havneområdet er verdt det.

Hvis du vil oppleve en mer moderne del av Göteborg, bør du ta turen til Frihamnen, en tidligere industrihavn som gjennomgår en forvandling frem mot byens 400-årsjubileum i 2021. Selv om store deler av området fortsatt er under utbygging, er en badstue og et svømmebasseng allerede åpnet for publikum. 

Rute: Älvsborgsbron, Ramberget–Göta Älvbron–Masthugget–Älvsborgsbron 

Lengde: 18 km 

Se ruteforslag her 

Hvor kan jeg leie sykkel?

I Göteborg finner du hele 1750 sykler fra Styr & Ställ. Disse syklene er alltid gratis de første 30 minuttene, uansett hvor mange du leier den i løpet av dagen.

Hvor finner jeg sykkelkart?

Med appen Cykelstaden finner du kart, hvor du kan leie sykkel, service stasjoner og mer. Appen er tilgjengelig på Android og Iphone, både på svensk og engelsk.