Koreografen Sidi Larbi Cherkaoui vinner pris efter pris och världens danskompanier slåss om att locka honom till sig. "Stoic" är hans tredje samarbete med GöteborgsOperans Danskompani, som inleddes med luftiga "Noetic" (2014) och jordnära "Icon" (2016).

I ett enormt bibliotek pågår livet för fullt i vanföreställningen om att ingenting någonsin kommer att förändras. Besökarna söker lugn och ro eller lever ut sina dekadenta liv. De är självupptagna och bekräftelsesökande och fyller sina liv med saker och beroende i jakten på inre frid. Ingen lyssnar på någon annan när alla är upptagna av att framställa sig själva på bästa sätt.

Det monokromt grå biblioteket, ett ikoniskt konstverk av belgaren Hans Op de Beeck, är en motvikt till människornas yvighet. Det är likgiltigt och orubbligt – stoiskt. Arabisk sång, kongolesisk musik och japanska slagverk vävs samman av kompositören Felix Buxton från house-duon Basement Jaxx.

Ta chansen att se denna dundersuccé! Endast två föreställningar.

Introduktioner
Alla dansföreställningar (utom premiärer och gästspel) inleds med en introduktion. De ordinarie, verbala introduktionerna ger dig intressant information om verket, börjar 1 timme före föreställningen, tar cirka 20 minuter och hålls på Lilla scenen.
Fri entré, begränsat antal platser.

Information

Här kan du läsa mer.