Se hela evenemangskalendern

Det är fullt med stora evenemang Göteborg under 2018. Besök vår evenemangskalender för att läsa om exakt allt som är på gång.

Till alla evenemang

P3 GULD 

Partille Arena, 20 januari

I år är Tina Mehrafzoon och Adam Pålsson programledare för P3 Guld 2018. Framträdande artister avslöjas inom kort. Säkra din biljett här.

 

 

Göteborg Film Festival

Biografer och klubbar i Göteborg, 26 januari – 5 februari

Festivalen startades 1979 och har sedan dess lockat tusentals av biobesökare till Göteborg varje år. Festivalen har varje år drygt 130 000 besök. Och erbjuder cirka 450 filmer från ett 80-tal länder.

Läs mer om Göteborg Film Festival.

Film festival

 

Gothenburg Horse Show med Eurohorse

Scandinavium, 20 - 25 februari

I februari är Gothenburg Horse Show äntligen tillbaka i Scandinavium. ​Gör er redo för en fullspäckad vecka med fantastisk ridsport, flera nya inslag i programmet och en extra dag!

Läs mer om Göteborg Horse Show.

Planet Earth II - Live in Concert

Scandinavium, 1 mars

BBC:s nya succéserie ”Planet Earth II” i fascinerande 4K-Ultra-HD på en gigantisk skärm ackompanjerad av en åttio personer stor symfoniorkester, som framför musik av Oscarsvinnaren Hans Zimmer, Jacob Shea och Jasha Klebe. Läs mer om Planet Earth II här.

En Öl och Whiskeymässa

Svenska Mässan, 6 - 7 april

Under de två dagarna samlas ett stort antal utställare med mikrobryggerier, bryggerier, whiskeydestillerier, whisky- och ölimportörer, bryggmästare, whiskeyhuvudmän och en rad olika delikatessföretag, även övrig dryck som cider, rom och avéc. Åldersgräns: 20 år.
Besök hemsidan för En Öl och Whiskey Mässa här.


Vetenskapsfestivalen

Olika platser i Göteborg, 18-22 april

Varje år skapar Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg en mötesplats för kunskap, inspiration och nya perspektiv. Kul för alla åldrar.
Läs mer om Vetenskapsfestivalen här.

Vetenskapsfestivalen

 

Special Olympics Games

Olika arenor och platser runt om i Göteborg , 4 - 6 maj

Deltagarna tävlar i en rad sporter på olika arenor runt om i Göteborg. Bakom arrangemanget står Special Olympics, som är en del av Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté. Läs mer om Special Olympics Games här.

 

 

Göteborgsvarvet

Start i Slottsskogen, 19 maj

Det är dags att snöra på sig löparskorna igen - eller för första gången om du ännu inte hunnit göra ditt första varv.

Läs mer om Göteborgsvarvet.

 

Foo Fighters

Ullevi, 5 juni

Med nya världssuccéalbumet ”Concrete and Gold” återvänder Foo Fighters till Ullevi under sin världsturné nästan på dagen tre år senare. Lika mycket som man hoppas på inga brutna ben denna gång, lika säker kan man vara på att även denna konsert kommer gå till historien.

Summerburst

Ullevi, 1-2 juni

För sjunde året i rad är det nu bekräftat att Summerburst återigen genomförs på Nordens största arena Ullevi. Den konfettisprakande festen blir den 1 och 2 juni. De första artisterna till Summerburst är inga mindre än Martin Garrix, Axwell/Ingrosso, Alan Walker och Will Sparks! Läs mer om Summerburst här.

Volvo Ocean Race - Stopover

Frihamnen, 14 - 21 juni

Göteborg välkomnar åter igen världens bästa seglare till Frihamnen – det sista stoppet på racet innan målgången. Upplev en unik folkfest mitt i stadens hjärta. Läs mer om evenemanget här.

Ed Sheeran

Ullevi, 10 - 11 juli

Sommaren 2018 gör Ed Sheraan sina hittills största konserter i Sverige, till Göteborg och Ullevi kommer han 10 och 11 juli.
Med hans tredje album ”÷”, som släpptes i mars, och succésinglarna ”Shape Of You” och ”Castle On The Hill” slog Ed Sheeran en rad rekord. ”÷” blev bland annat världens mest streamade album på en vecka och hemma i England blev skivan den snabbast säljande någonsin av en manlig artist. Läs mer om evenemanget här.

Guns N' Roses

Ullevi, 21 juli

Guns N' Roses "Not In This Lifetime Tour" fortsätter med oförminskad kraft och lördagen den 21 juli spelar de för första gången på Nordens största arena Ullevi. Den framgångsrika turnén, som startade 2016, sålde bara under 2017 över en miljon biljetter och i juli avslutar de med spelningen på Ullevi. Missa inte vad som med all säkerhet kommer bli en klassiker! Läs mer om evenemanget här.

EuroPride

Olika festplatser i Göteborg, 14 - 19 augusti

EuroPride är ett årligt återkommande arrangemang, där en Pridefestival i Europa får rättigheten att använda titeln EuroPride. 2018 genomförs EuroPride i Sverige för tredje gången, och för första gången med två värdstäder; Göteborg och Stockholm. Läs mer om evenemanget här.

Nordea Masters

Hills Golf & Sports Club, 16 - 19 augusti

Nordea Masters 2018 spelas 16-19 augusti på Hills Golf & Sports Club i Mölndal strax utanför Göteborg. Tävlingen ingår som ett årligt event på Europatouren i golf för herrar, och har traditionsenligt spelats sedan 1991, vilket gör eventet till en av de äldsta i Europa. Senast tävlingen besökte Göteborg med omnejd var 1996 då Forsgårdens GK stod som värd. Läs mer om evenemanget här.

Partille Cup

Planer i Göteborg, 2 – 8 juli 

Partille Cup är världens största och mest internationella handbollsturnering för ungdomar. Evenemanget utspelar sig i Göteborg under vecka 27 varje sommar. Sedan starten 1970 har över 400 000 deltagare från 95 länder och sex kontinenter deltagit. Läs mer om Partille Cup.

Gothia Cup

Planer i Göteborg, 15 – 21 juli

Gothia Cup är världens största och mest internationella fotbollsturnering för ungdomar. Varje år deltar runt 1700 lag från 80 nationer och de spelar 4500 matcher på 110 planer. Läs mer om Gothia Cup.

Way Out West

Slottsskogen och flera andra platser i Göteborg, augusti

Way Out West är tillbaka för elfte året. Utöver världens bästa publik kommer festivalen ha en lineup med både dagens och morgondagens stora stjärnor. Stort, smalt och brett. Ett program som ger full gas tidigt på dagen i magiska och centralt belägna Slottsskogen och pågår långt in i den härliga sommarnatten i Göteborgs stad genom klubbprogrammet Stay Out West. Läs mer om Way Out West.

Göteborgs kulturkalas

Göteborg, 14-19 augusti

I augusti varje år exploderar Göteborg i över 1200 aktiviteter som är öppna för alla och helt gratis. Gator och torg förvandlas till festplatser där du kan frossa i ett rikt utbud av kultur ­- opera, konst, musik, karneval, gatuteater, slöjd, teater, litteratur och film. Läs mer om Göteborgs kulturkalas.

 

Bokmässan

Svenska mässan, 27 – 30 september

Årets största svenska litteraturfest Bok & Bibliotek bjuder varje år på författarsamtal, boksigneringar och seminarier. Läs mer om Bokmässan.

Kulturnatta

Göteborg, olika platser,  oktober

Missa inte när mängder av stadens kulturaktörer öppnar upp och bjuder på extra mycket kultur under en kväll. Läs mer om Kulturnatta.

Halloween på Liseberg

Liseberg, oktober – november

Att fira Halloween på Liserberg har blivit en tradition för många. Stämningsfullt - och läskigt roligt. Under samma period förvandlas också resten av Göteborg till Höststaden med massor av höstiga aktiviteter, marknader och mys. Läs mer om Halloween på Liseberg.

 

Julstaden Göteborg

Hela Göteborg, 29 november–6 januari

Med sina miljoner juleljus, mysiga marknader, Jul på Liseberg och oslagbara atmosfär är Göteborg en underbar julstad. Kom hit i december och njut av magisk körsång, julens alla smaker och en stämning som inte går att hitta någon annanstans. Läs mer om Julstaden.