P3 Guld 

Partille Arena, 19 januari

I år är Tina Mehrafzoon och Marcus Berggren programledare för P3 Guld. På scen står bland andra Seinabo Sey, Imenella, Little Dragon och Benjamin Ingrosso.

Säkra din biljett här.

p3-guld-43-1.jpg

Göteborg Film Festival

Biografer och klubbar i Göteborg, 25 januari–4 februari

Festivalen startades 1979 och lockar nu drygt 130 000 biobesökare till Göteborg varje år. Under veckan visas 450 filmer från ett 80-tal länder.

Läs mer om Göteborg Film Festival.

draken-filmfest-43-1.jpg

Melodifestivalen

Scandinavium, 1–2 februari

Sveriges mest populära och efterlängtade musikfest kommer åter till Scandinavium och Göteborg. Fredagens genrep är perfekt för dig som vill se bidragen först av alla, lördagens matinéföreställning blir en fantastisk fest för barnfamiljen, och att få uppleva själva TV-sändningen på plats i arenan är något alldeles speciellt.

Läs mer om Melodifestivalen.

melodifestivalen-2019_1600x1200.jpg

Blue Planet II – Live in Concert

Scandinavium, 23 februari

BBC:s nya succéserie Blue Planet II i fascinerande 4K-Ultra-HD på en gigantisk skärm – ackompanjerad av en åttio personer stor symfoniorkester, som framför musik av Oscarsvinnaren Hans Zimmer, Jacob Shea och David Fleming.

Läs mer om Blue Planet II.

Blue_Planet_II_-_Live_in_Concert-43.jpg

Vetenskapsfestivalen

Olika platser i Göteborg, 1–12 april

Varje år skapar Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg en mötesplats för kunskap, inspiration och nya perspektiv. Kul för alla åldrar.

Läs mer om Vetenskapsfestivalen.

Vetenskapsfestivalen

Gothenburg Horse Show med Eurohorse

Scandinavium, 3–7 april

I april är Gothenburg Horse Show äntligen tillbaka i Scandinavium. ​Gör dig redo för en fullspäckad vecka med fantastisk ridsport, spännande utställare och flera nya inslag i programmet.

Läs mer om Gothenburg Horse Show.

gothenburg_horse_show1600x1200.jpg

En Öl & Whiskymässa

Svenska Mässan, 12–13 april

Under två dagar samlas ett stort antal utställare – mikrobryggerier, bryggerier, whiskydestillerier, whisky- och ölimportörer, bryggmästare, whiskyhuvudmän och en rad olika delikatessföretag. Här finns även övrig dryck som cider, rom och avéc. Åldersgräns: 20 år.

Läs mer om En Öl & Whiskymässa.

Lisebergs trädgårdsdagar

Liseberg, 9–12 maj

På Lisebergs trädgårdsdagar kan du strosa runt bland ett åttiotal utställare, lyssna till inspirerande föreläsningar och ta del av härliga erbjudanden. Handla sticklingar, fröer, plantor och allt annat som behövs för en grönskande trädgård eller balkong.

Läs mer om Lisebergs trädgårdsdagar.

Lisebergs_trädgårdsdagar_-43.jpg

Comic Con

Åbymässan, 11–12 maj

Comic Con kommer till Göteborg för första gången! Under två maxade dagar kan du uppleva aktiviteter inspirerade från tv och film, träffa världsberömda skådisar (bland annat Gaten Matarazzo från Stranger Things), serietecknare och digitala kreatörer. Ta också del av Cosplay-aktiviteter i världsklass och spela nya spel före alla andra.

Läs mer om Comic Con.

Comic_Con_-43.jpg

Göteborgsvarvet

Start i Slottsskogen, 18 maj

Det är dags att snöra på sig löparskorna igen – eller för första gången om du ännu inte hunnit göra ditt första varv.

Läs mer om Göteborgsvarvet.

Point Music Festival

Göteborgs konserthus, 23–26 maj

Fyra festivaldagar, fyra världspremiärer, tre orkestrar, två klubbkvällar, filmvisning och ett tiotal konserter. Det blir musik inte bara på scenerna, utan i hela huset. Det spelas i garderoberna, foajéerna, restaurangen, barerna. Ja, praktiskt taget överallt.

Läs mer om Point Music Festival.

Point_music_festival-43.jpg

Gården

Trädgårdsföreningen, 5–6 juni

Sommarens första dagar spenderas i Göteborg, på stans nya musikfest Gården. På scenen står bland andra Tame Impala, The Streets, Sverigedebuterande R&B-stjärnan Kali Uchis och Göteborgs finest – Sarah Klang. Dessutom återförenas ikoniska Göteborgshjältarna Bad Cash Quartet för att göra deras första konsert på 14 år. 

Läs mer om Gården.

Gården-43.jpg

Summerburst

Ullevi, 7–8 juni

För åttonde året i rad är det nu dags för dansfestivalen Summerburst att inta Nordens största arena Ullevi. Den konfettisprakande festen äger rum den 7 och 8 juni.

Läs mer om Summerburst.

West Pride

Olika festplatser i Göteborg, 12–16 juni

West Pride är en årligt återkommande konst- och kulturfestival, som skapar trygga mötesplatser för hbtq-personer och lyfter upp normkritiska perspektiv.

Läs mer om West Pride.

Partille Cup

Planer i Göteborg, 1–7 juli 

Partille Cup är världens största och mest internationella handbollsturnering för ungdomar. Evenemanget utspelar sig i Göteborg under vecka 27 varje sommar. Sedan starten 1970 har över 400 000 deltagare från 95 länder och sex kontinenter deltagit.

Läs mer om Partille Cup.

Metallica

Ullevi, 9 juli

I sommar återvänder ett av världens största rockband, Metallica, till Göteborg och Ullevi. Supportar gör Ghost (SE) och Bokassa (NO).

Läs mer om evenemanget.

Metallica-43_list.jpg

Gothia Cup

Planer i Göteborg, 15–21 juli

Gothia Cup är världens största och mest internationella fotbollsturnering för ungdomar. Varje år deltar runt 1700 lag från 80 nationer och de spelar 4500 matcher på 110 planer.

Läs mer om Gothia Cup.

Gyllene Tider

Ullevi, 3 augusti

Efter 40 år tackar ett av Sveriges största popband för sig med stor avskedsturné och ny skiva. Det blir en sommarkväll fylld av hits som "Sommartider", Ljudet av ett annat hjärta”, ”Tylö sun”, ”Flickan i en Cole Porter-sång”, ”Det är över nu” och många fler. Observera att konserten är flyttad från Slottsskogsvallen till Ullevi.

Läs mer om Gyllene Tider på Ullevi. 

Gyllene_Tider-43_list.jpg

Gothenburg Culture Festival

Göteborg, 6–11 augusti

I augusti varje år exploderar Göteborg i över 1200 aktiviteter som är öppna för alla och helt gratis. Gator och torg förvandlas till festplatser där du kan frossa i ett rikt utbud av kultur ­- opera, konst, musik, karneval, gatuteater, slöjd, teater, litteratur och film.

Läs mer om Gothenburg Culture Festival.

European Choir Games

Göteborg, 3–10 augusti

Under drygt en vecka fylls Göteborg med tusentals körsångare från hela världen för en festival och en tävling som kröner Europas bästa körer.

Läs mer om European Choir Games.

European choir games Toppbild-43.jpg

Way Out West

Slottsskogen och flera andra platser i Göteborg, 8–10 augusti

Way Out West är tillbaka för elfte året. Utöver världens bästa publik kommer festivalen ha en lineup med både dagens och morgondagens stora stjärnor. Stort, smalt och brett. Ett program som ger full gas tidigt på dagen i magiska och centralt belägna Slottsskogen och pågår långt in i den härliga sommarnatten i Göteborgs stad genom klubbprogrammet Stay Out West.

Läs mer om Way Out West.

Scandinavian Invitation

Hills Golf & Sports Club, 22–25 augusti

2018 stod Hills Golf & Sports Club i Mölndal utanför Göteborg som värd för Nordea Masters. 2019 kommer tävlingen tillbaka och byter samtidigt namn till Scandinavian Invitation.

Läs mer om Scandinavian Invitation.

Rymdveckan

Göteborg, 14–22 september

År 2019 är det 50 år sedan den första månlandningen. Det uppmärksammas med en rymdvecka som både blickar bakåt och framåt, från historien mot framtiden, ut i rymden och tillbaka mot jorden.

Läs mer om Rymdveckan.

rymdveckan.jpg

Bokmässan

Svenska mässan, 26–29 september

Årets största svenska litteraturfest Bok & Bibliotek bjuder varje år på författarsamtal, boksigneringar och seminarier.

Läs mer om Bokmässan.

Halloween på Liseberg

Liseberg, oktober–november

Att fira Halloween på Liserberg har blivit en tradition för många. Stämningsfullt – och läskigt roligt. Under samma period förvandlas också resten av Göteborg till Höststaden med massor av höstiga aktiviteter, marknader och mys.

Läs mer om Halloween på Liseberg.

liseberg-halloween-kaninlandet-43-1.jpg

Julstaden Göteborg

Göteborg, november–januari

Med sina miljoner juleljus, mysiga marknader, Jul på Liseberg och oslagbara atmosfär är Göteborg en underbar julstad. Kom hit i december och njut av magisk körsång, julens alla smaker och en stämning som inte går att hitta någon annanstans.

Läs mer om Julstaden.

Se hela evenemangskalendern

Det är fullt med stora evenemang Göteborg under 2019. Besök vår evenemangskalender för att läsa om allt som är på gång.

Till alla evenemang