Handbolls-EM 2020 

Scandinavium, 10, 12 och 14 januari

I gruppspelet ställs Sverige mot Slovenien, Schweiz och Polen. Oavsett resultat blir det en handbollsfest ingen vill missa med ett revanschsuget Sverige både på plan och på läktarna! Dream. Win. Remember. 

Boka och läs mer här

Handboll2020 (3).png

P3 Guld 

Partille Arena, 18 januari

I år är Kodjo Akolor programledare för P3 Guld. På scen står bland andra Miriam Bryant, Ozzy, Einár, Molly Sandén, Timbuktu och Viktor Leksell.

Säkra din biljett här.

p3-guld-43-1.jpg

Disney on Ice – Magical Ice Festival

Scandinavium, 31 januari – 2 februari 

Beskåda fantastiska Disneysagor på is och se dina favoritfigurer inta Scandinavium med spänning och magi i föreställningen Magical Ice Festival. På scen hittar du Vaiana, havsguden Maui, Elsa och Anna från Frozen, prinsessan Ariel från Den lilla sjöjungfrun och Skönheten Belle. En magisk kväll, helt enkelt. 

Läs mer om Disney on Ice

Disney_on_Ice_2020_-_Magical_Ice_Festival_-43-1.jpg

Göteborg Film Festival

Biografer och klubbar i Göteborg, 24 januari–3 februari

Festivalen startades 1979 och lockar nu drygt 130 000 biobesökare till Göteborg varje år. Under veckan visas 400 filmer från ett 80-tal länder. Och du har väl inte missat att 50 % av regissörerna är kvinnor i år?

Läs mer om Göteborg Film Festival.

draken-filmfest-43-1.jpg

Melodifestivalen

Scandinavium, 7–8 februari

Sveriges mest populära och efterlängtade musikfest kommer åter till Scandinavium och Göteborg. Fredagens genrep är perfekt för dig som vill se bidragen först av alla, lördagens matinéföreställning blir en fantastisk fest för barnfamiljen, och att få uppleva själva TV-sändningen på plats i arenan är något alldeles speciellt.

Läs mer om Melodifestivalen.

melodifestivalen-2019_1600x1200.jpg

Wintergate 2020

Partille arena, 13–16 februari

Partille arena omvandlas till Västra Götalands absoluta mötesplats för alla som har intresse för e-sport dessutom anordnas en fyra dagars LAN-fest. Gillar du Counter Strike och turneringar är detta platsen för dig.

Säkra din biljett här.

WinterGate_2018-43_list.jpg

Gothenburg Horse Show 

Scandinavium, 19–23 februari

I april är Gothenburg Horse Show äntligen tillbaka i Scandinavium. ​Gör dig redo för en fullspäckad vecka med fantastisk ridsport, spännande utställare och flera nya inslag i programmet.

Läs mer om Gothenburg Horse Show.

gothenburg_horse_show1600x1200.jpg

Miriam Bryant – Mi Amor Tour

Scandinavium, 6 mars

Göteborgs stolthet Miriam Bryant är ute på Mi Amor Tour runt om i landet. Den 6 mars kommer hon hem till Scandinavium. 

Säkra din biljett här.

Miriam_Bryant-43-1.jpg

Bryan Adams – Shine a light tour 

Scandinavium, 13 mars

Hitmakaren Bryan Adams kommer tillbaka till Göteborg för en lysande konsert på Scandinavium. Det blir den sjätte gången Bryan Adams uppträder där. Första gången var 1987 och den senaste 2002.

Läs mer om evenemanget här.

Bryan_Adams_-_Shine_A_Light_-43-1list.jpg

En Öl & Whiskymässa

Svenska Mässan, 3–4 april

Under två dagar samlas ett stort antal utställare – mikrobryggerier, bryggerier, whiskydestillerier, whisky- och ölimportörer, bryggmästare, whiskyhuvudmän och en rad olika delikatessföretag. Här finns även övrig dryck som cider, rom och avéc. Åldersgräns: 20 år.

Läs mer om En Öl & Whiskymässa.

En_Öl_&_Whiskymässa-43.jpg

Vetenskapsfestivalen

Olika platser i Göteborg, 21-26 april

Varje år skapar Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg en mötesplats för kunskap, inspiration och nya perspektiv. Kul och lärorikt för alla åldrar.

Läs mer om Vetenskapsfestivalen.

vetenskapsfestivalen-43-1_Copyright-Steampipe-Production-Studio.jpg

Lisebergs trädgårdsdagar

Liseberg, 7–10 maj

På Lisebergs trädgårdsdagar kan du strosa runt bland ett åttiotal utställare, lyssna till inspirerande föreläsningar och ta del av härliga erbjudanden. Handla sticklingar, fröer, plantor och allt annat som behövs för en grönskande trädgård eller balkong.

Läs mer om Lisebergs trädgårdsdagar.

Lisebergs_trädgårdsdagar_-43.jpg

EM i trampolin 

Scandinavium, 7–10 maj 

Em i trampolin 2020 kommer till Scandinavium. Under tävlingsveckan förväntas över 650 deltagare från hela Europa komma till Göteborg.   

Läs mer om Em i trampolin här

EM_i_trampolin_2020-43_list.jpg

Comic Con

Åbymässan, 9–10 maj

Efter förra årets succé kommer Comic Con tillbaka till Göteborg 2020. Under två maxade dagar kan du uppleva aktiviteter inspirerade av tv och film, träffa världsberömda skådisar, serietecknare och digitala kreatörer. Ta också del av Cosplay-aktiviteter i världsklass och spela nya spel före alla andra.

Läs mer om Comic Con.

Comic_Con_-43.jpg

Göteborgsvarvet

Start i Slottsskogen, 16 maj

Det är dags att snöra på sig löparskorna igen – eller för första gången om du ännu inte hunnit göra ditt första varv.

Läs mer om Göteborgsvarvet.

Göteborgsvarvet_2020-43-1.jpg

Point Music Festival

Göteborgs konserthus, 15–18 maj

Fyra festivaldagar, fyra världspremiärer, tre orkestrar, två klubbkvällar, filmvisning och ett tiotal konserter. Det blir musik inte bara på scenerna, utan i hela huset. Det spelas i garderoberna, foajéerna, restaurangen, barerna. Ja, praktiskt taget överallt.

Läs mer om Point Music Festival.

Point_music_festival-43.jpg

Cirque Du Soleil - Corteo

Scandinavium, 13–17 maj

Världsberömda Cirque Du Soleil kommer till Göteborg för att visa upp sju magiska föreställningar på Scandinavium. I Corteo får vi följa clownen Mauro som föreställer sig sin egen begravning. Showen fylld av glädje, komedi och spontanitet och med 51 akrobater, musiker och världsberömda skådespelare på scen blir din kväll oförglömlig.

Läs mer om Cirque Du Soleil

Cirque_du_Soleil_-_Corteo-43-1.jpg

Hammarkullekarnevalen

Hammarkullen, 29–31 maj 

Den årliga traditionen som vuxit sig stadigt större sedan 1974 är idag en mångkulturell folkfest som sprider glädje med dans och musik från världens alla hörn. 

Läs mer om Hammarkullekarnevalen här.

Hammarkullekarnevalen43.jpg

Summerburst

Ullevi, 5–6 juni

För åttonde året i rad är det nu dags för dansfestivalen Summerburst att inta Nordens största arena Ullevi. Den konfettisprakande festen äger rum första veckan i juni.

Läs mer om Summerburst.

West Pride

Olika festplatser i Göteborg, 3 -7 juni

West Pride är en årligt återkommande konst- och kulturfestival, som skapar trygga mötesplatser för hbtq-personer och lyfter upp normkritiska perspektiv. 

Läs mer om West Pride.

Håkan Hellström firar 20 år

Ullevi, 12–13 juni och 28–29 augusti

Det skulle ju vara dans dans dans! Och det är på Ullevi sommarens absoluta höjdpunkt äger rum – i alla fall om du frågar Göteborgsartistens fans. Håkan Hellström kommer att spela fyra gånger på Ullevi och redan tre av fyra konserter har sålt slut. 

Läs mer om Håkan Hellström firar 20 år.

Håkan_Hellström_firar_20_år!-43_list.jpg

Kiss - End of the road show

Scandinavium, 23 juni

För nionde, och allra sista, gången kommer legendariska Kiss att spela på Scandinavium. Det blir en storslagen show och ett farväl till fansen. 

Läs mer om Kiss

KISS_-_End_of_the_Road_World_Tour_-43.jpg

Partille Cup

Göteborg, 29 juni – 4 juli 

Partille Cup är världens största och mest internationella handbollsturnering för ungdomar. Evenemanget utspelar sig i Göteborg under vecka 27 varje sommar. Sedan starten 1970 har över 400 000 deltagare från 95 länder och sex kontinenter deltagit.

Läs mer om Partille Cup.

Iron Maiden – The legacy of the beast tour

Ullevi, 9 juli

I sommar återvänder det legendariska heavy metal-bandet Iron Maiden till Göteborg och Ullevi. Till konserten kommer två speciellt inbjudna gäster: Alter Bridge och Airbourne.

Läs mer och köp din biljett här

Iron_Maiden_-_Legacy_of_the_Beast_Tour_-43.jpg

Rammstein – Europe Stadium Tour 2020

Ullevi, 31 juli – 1 augusti

De tyska hårdrockarna återvänder till Göteborg och Ullevi. Rammstein är kända för sina spektakulära liveshower, som är något alldeles extra.

Läs mer om Rammstein.

rammstein2_1600x1200.jpg

Gothia Cup

Göteborg, 12–18 juli

Gothia Cup är världens största och mest internationella fotbollsturnering för ungdomar. Varje år deltar runt 1700 lag från 80 nationer och de spelar 4500 matcher på 110 planer.

Läs mer om Gothia Cup.

gothia-cup-43-1.jpg

Göteborgs Kulturkalas

Göteborg, 11–16 augusti

I augusti varje år exploderar Göteborg i över 1200 aktiviteter som är öppna för alla och helt gratis. Gator och torg förvandlas till festplatser där du kan frossa i ett rikt utbud av kultur, bland annat opera, konst, musik, karneval, gatuteater, slöjd, teater, litteratur och film.

Läs mer om Göteborg kulturkalas.

Way Out West

Slottsskogen och flera andra platser i Göteborg, 13–15 augusti

Way Out West är tillbaka för tolfte året. Utöver världens bästa publik kommer festivalen ha en lineup med både dagens och morgondagens stora stjärnor. Stort, smalt och brett. Ett program som ger full gas tidigt på dagen i magiska och centralt belägna Slottsskogen och pågår långt in i den härliga sommarnatten genom klubbprogrammet Stay Out West.

Läs mer om Way Out West.

Bokmässan

Svenska mässan, 24–27 september

Årets största svenska litteraturfest Bok & Bibliotek bjuder varje år på författarsamtal, boksigneringar och seminarier.

Läs mer om Bokmässan.

Deep Purple

Partille arena, 27 september

I höst kommer Deep Purple hit för att rocka loss och då blir det ’’smoke on the water’’ på Partille arena. Sedan starten har bandet sålt över 100 miljoner album och betraktas som pionjärer inom hårdrock och heavy metal.

Säkra din biljett här.

deep_purple_textbild-43-1jpg

Halloween på Liseberg

Liseberg, oktober–november

Att fira Halloween på Liseberg har blivit en tradition för många. Stämningsfullt och läskigt roligt. Under samma period förvandlas också resten av Göteborg till Höststaden med massor av höstliga aktiviteter, marknader och mys.

Läs mer om Halloween på Liseberg.

liseberg-halloween-kaninlandet-43-1.jpg

Julstaden Göteborg

Göteborg, november–januari

Med sina miljoner juleljus, mysiga marknader, Jul på Liseberg och oslagbara atmosfär är Göteborg en underbar julstad. Kom hit i december och njut av magisk körsång, julens alla smaker och en stämning som inte går att hitta någon annanstans.

Läs mer om Julstaden.

Invigning av Jubileumsåret 2021 

Olika platser runtom Göteborg, 31 december  

Göteborg fyller 400 år och det ska firas! Först ut är invigningen sista december 2020, och sedan fortsätter firandet under hela 2021. 

Läs mer om Jubileumsåret här.  

jubileumsparken-43-1.jpg

Se hela evenemangskalendern

Det är fullt med stora evenemang Göteborg under 2019. Besök vår evenemangskalender för att läsa om allt som är på gång.

Till alla evenemang