Handbolls-EM 2020 

Scandinavium, 10, 12 och 14 januari

I gruppspelet ställs Sverige mot Slovenien, Schweiz och Polen. Oavsett resultat blir det en handbollsfest ingen vill missa med ett revanschsuget Sverige både på plan och på läktarna! Dream. Win. Remember. 

Boka och läs mer här

Handboll2020 (3).png

P3 Guld 

Partille Arena, 18 januari

I år är Kodjo Akolor programledare för P3 Guld. På scen står bland andra Miriam Bryant, Ozzy, Einár, Molly Sandén, Timbuktu och Viktor Leksell.

Säkra din biljett här.

p3-guld-43-1.jpg

Disney on Ice – Magical Ice Festival

Scandinavium, 31 januari–2 februari 

Beskåda fantastiska Disneysagor på is och se dina favoritfigurer inta Scandinavium med spänning och magi i föreställningen Magical Ice Festival. På scen hittar du Vaiana, havsguden Maui, Elsa och Anna från Frozen, prinsessan Ariel från Den lilla sjöjungfrun och Skönheten Belle. En magisk kväll, helt enkelt. 

Läs mer om Disney on Ice

Disney_on_Ice_2020_-_Magical_Ice_Festival_-43-1.jpg

Göteborg Film Festival

Biografer och klubbar i Göteborg, 24 januari–3 februari

Festivalen startades 1979 och lockar nu drygt 130 000 biobesökare till Göteborg varje år. Under veckan visas 400 filmer från ett 80-tal länder. Och du har väl inte missat att 50 % av regissörerna är kvinnor i år?

Läs mer om Göteborg Film Festival.

draken-filmfest-43-1.jpg

Båtmässan

Svenska Mässan, 1–9 februari

Västsveriges största mötesplats för människor som älskar båt och vattenliv. Här finns allt som gör livet på och kring vattnet bättre, skönare, enklare, säkrare och roligare.

Läs mer om Båtmässan.

Båtmässan-43_list.jpg

Melodifestivalen

Scandinavium, 7–8 februari

Sveriges mest populära och efterlängtade musikfest kommer åter till Scandinavium och Göteborg. Fredagens genrep är perfekt för dig som vill se bidragen först av alla, lördagens matinéföreställning blir en fantastisk fest för barnfamiljen, och att få uppleva själva TV-sändningen på plats i arenan är något alldeles speciellt.

Läs mer om Melodifestivalen.

melodifestivalen-2019_1600x1200.jpg

Wintergate 2020

Partille arena, 13–16 februari

Partille arena omvandlas till Västra Götalands absoluta mötesplats för alla som har intresse för e-sport dessutom anordnas en fyra dagars LAN-fest. Gillar du Counter Strike och turneringar är detta platsen för dig.

Säkra din biljett här.

WinterGate_2018-43_list.jpg

Gothenburg Horse Show & EuroHorse

Scandinavium, 19–23 februari

I april är Gothenburg Horse Show äntligen tillbaka i Scandinavium. ​Gör dig redo för en fullspäckad vecka med fantastisk ridsport, spännande utställare och flera nya inslag i programmet. Parallellt arrangeras mässan Eurohorse den 20–23 februari på Svenska Mässan.

Läs mer om Gothenburg Horse Show och EuroHorse.

gothenburg_horse_show1600x1200.jpg

Miriam Bryant – Mi Amor Tour

Scandinavium, 6 mars

Göteborgs stolthet Miriam Bryant är ute på Mi Amor Tour runt om i landet. Den 6 mars kommer hon hem till Scandinavium. 

Säkra din biljett här.

Miriam_Bryant-43-1.jpg

Bryan Adams – Shine a light tour 

Scandinavium, 22 maj 

Hitmakaren Bryan Adams kommer tillbaka till Göteborg för en lysande konsert på Scandinavium. Det blir den sjätte gången Bryan Adams uppträder där. Första gången var 1987 och den senaste 2002.

Läs mer om evenemanget här.

Bryan_Adams_-_Shine_A_Light_-43-1list.jpg

Statement Festival

Bananpiren, 4–5 september

Världens första stora separatistiska musikfestival för kvinnor, icke-binära och transpersoner är tillbaka! "Hot och våld mot kvinnor, transpersoner och icke-binära är fortfarande ett faktum i samhället. Så patriarkatet får fortfarande inte festa med oss." hälsar gänget bakom Statement Festival.

Läs mer om Statement Festival.

statement-2018-publik-foto-statement-festival-43.jpg

Bokmässan

Svenska mässan, 24–27 september

För första gången på 35 år kan Bokmässan i Göteborg inte arrangeras i fysisk form. Men istället för att ställa in, ställer Bokmässan om till en digital bildningshubb och litteraturfestival i samarbete med förlag och branschaktörer. 

Läs mer om Bokmässan.

Deep Purple

Partille arena, 27 september

I höst kommer Deep Purple hit för att rocka loss och då blir det ’’smoke on the water’’ på Partille arena. Sedan starten har bandet sålt över 100 miljoner album och betraktas som pionjärer inom hårdrock och heavy metal.

Säkra din biljett här.

deep_purple_textbild-43-1jpg

Halloween på Liseberg

Liseberg, oktober–november

Att fira Halloween på Liseberg har blivit en tradition för många. Stämningsfullt och läskigt roligt. Under samma period förvandlas också resten av Göteborg till Höststaden med massor av höstliga aktiviteter, marknader och mys.

Läs mer om Halloween på Liseberg.

liseberg-halloween-kaninlandet-43-1.jpg

Julstaden Göteborg

Göteborg, november–januari

Med sina miljoner juleljus, mysiga marknader, Jul på Liseberg och oslagbara atmosfär är Göteborg en underbar julstad. Kom hit i december och njut av magisk körsång, julens alla smaker och en stämning som inte går att hitta någon annanstans.

Läs mer om Julstaden.

Invigning av Jubileumsåret 2021 

Olika platser runtom Göteborg, 31 december  

Göteborg fyller 400 år och det ska firas! Först ut är invigningen sista december 2020, och sedan fortsätter firandet under hela 2021. 

Läs mer om Jubileumsåret här.  

jubileumsparken-43-1.jpg

Se hela evenemangskalendern

Det är fullt med stora evenemang Göteborg under 2019. Besök vår evenemangskalender för att läsa om allt som är på gång.

Till alla evenemang