Hej Isabelle! Hur är läget?
– Nämen hej! Det kan inte bli bättre, dagarna går så snabbt och nu är det mindre än två veckor kvar till sommarens mest fantastiska helg.

Vad roligt med en ny festival, berätta lite om om den!
– 20–21 juli blir Styrsö Festival av för första gången och vi hoppas på att det kommer bli en årlig festival. Den är det första du kommer att se när du stiger av båten vid Styrsö Bratten. Ett perfekt festivalområde med kvällssol, havsdoft och havet som utsikt.

Hur kom ni på den här idén?
– Då jag är delägare i Café Öbergska som ligger ett stenkast bort från festivalområdet så har jag måste gånger suttit på uteserveringen och tänkt att det vore perfekt att ordna en festival här. När jag sedan slutade på mitt andra jobb i våras och fick mer tid över så hoppade jag på detta fantastiska och utmanade projekt.

Blir det någon speciell inriktning på musiken?
– Det blir en blandning mellan indie, pop och hiphop. Har bara bokat folkkära artister som är helt fantastiska live och har förmågan att skapa magi på scenen.

Vem kommer att trivas på festivalen?
– Alla hoppas jag på! Öbor, stadsbor, musikälskare och familjer som vill skapa fina sommarminnen ihop.

"När Cherrie tackade ja så blev jag lite extra glad"

Kommer det gå att tälta på ön?
– Tyvärr finns det inget campingområde detta år, men tur att Sverige har allemansrätt ...

Hur tar man sig till Styrsö?
– Utan bil och med lite tajming tar det 45 minuter från stan. Buss/vagn ut till Saltholmen och sedan en av skärgårdsbåtarna ut till Styrsö Bratten. Tar man bilen så finns det parkering vid Långedrag och Hinsholmen – om man inte har tur och får en av de cirka 50 platserna vid Saltholmen.

Vilken är din egen favoritbokning?
– Alla band vi har bokat är fantastiska bokningar, men när Cherrie tackade ja så blev jag lite extra glad.