Följ med på en resa du sent ska glömma. Bland Göteborgs och Bohusläns världsunika kobbar och skär får du saltdoft, sälar och solkraft. För solen ger kraft vare sig den är synlig eller ej. 

Svenska Västkustlinjen fick utmärkelsen ”Årets turistmål 2016” i kategorin båt och segling av turistmal.se och utökar nu antalet turer och evenemang så att allt fler människor ska få chansen till oförglömliga upplevelser ombord, till sjöss och iland.

Vill du inte resa långt kan du ta en tur ut till Nya Älvsborgs fästning eller följa med en lördag till dansen på Brännö brygga. Jobbar du, så unna dig en after work-segling på någon skuta eller gör som så många andra har upptäckt, skäm bort dig med en resa i det vackraste av Bohuslän och följ med på vår 3-dagars kryssning Svenska Västkustlinjen som går från Göteborg till Strömstad via Marstrand, Smögen och Koster och med övernattning i Lysekil/Fiskebäckskil och Tanumstrand.

Från och med våren 2017 driver man också verksamheten på Nya Älvsborgs fästning dit man även regelbundet arrangerar kryssningar och seglingar. Läs mer om Nya Älvsborgs fästning här.

Några av Västkustlinjens höjdpunkter

Turerna går från juni till och med augusti. Besök Svenska Västkustlinjens hemsida för detaljerad information om avgångar och bokning. Där ser du också samtliga turer som erbjuds.  

Kryssning till Nya Älvsborgs fästning

Följ med på en fin tur där det bjuds på en härlig kryssning ut till Nya Älvsborgs fästning. Väl framme tar kommendanten emot er och ger er en historisk tillbakablick på fästningen. Turen avrundas med lunch eller middag, beroende på vilken tur ni väljer. 

Läs mer här. 

 

3-dagarskryssning Göteborg-Strömstad

Åk med på en tredagarskryssning genom Bohusläns vackra skärgård, från Göteborg till Strömstad eller tvärtom. Under resan lägger den drygt hundra år gamla båten M/S Nya Skärgården till i bland annat Marstrand, Lysekil, Smögen, Tanumstrand och Koster.

Läs mer här. 

Foto: Glenn Andersson 

 

 

Alla turer och kryssningar

På Västkustlinjens hemsida hittar du alla turer och kryssningar samt mer information kring datum och bokning.

Kontakt

Adress: Eriksbergs Kulturbåtshamn, pir 4
Hållplats: Maritiman, Packhuskajen (om inget annat nämns)
Telefonnummer: +4631101015
E-post: info@vastkustlinjen.se
Hemsida: http://www.vastkustlinjen.se