Hotel Pigalle

Det här hotellet tar dig tillbaka till 1800-talets parisiska dekadens, och takbaren är inget undantag från regeln. Plocka upp en noggrannt komponerad sommarcocktail i baren och njut av den sprudlande atmosfären bland blommorna på terrassen. Och håll utkik efter olika events, här är det ofta dj:s och olika klubbar på besök.
Södra Hamngatan 2A
Bar: ja, Mat: ja (bara drop in-platser)

pigalle-takterass.jpg

Cielo, Hotel Bellora

Belloras Cielo ('himmel' på italienska) har blivit utsedd till en av världens 5 bästa takbarer av hotels.com och terrassen lever verkligen upp till sitt rykte. Kryp upp i en av sofforna, eller våga dig närmare kanten för att njuta av fantastiska stadsvyer över paradgatan Avenyn och mer än så. Skansen Kronan, Sahlgrenska universitetssjukhuset och Masthuggskyrkan är några av landmärkena att spana efter (och kanske imponera på din dejt med?)
Kungsportsavenyn 6
Bar: ja, Mat: ost, chark och pizza

hotel-bellora-rooftop-43-1.jpg

Ruby Bar, Scandic Rubinen

Vill du maxa utsikten? Den här hotellterrassen sträcker sig längs två sidor av byggnaden, och ger därmed en rejäl mängd soltimmar och panoramavyer i tre väderstreck. Ruby har ofta bartakeovers på olika teman, och bjuder in dj:s för att sätta ytterligare fart på stämningen. Är du i stan under Way Out West? Missa inte Nöjesguidens legendariska fester på taket.
Kungsportsavenyn 24
Bar: ja, Mat: nej

scandic-rubinen-43-2.jpg

Radisson Blu Riverside Hotel

Vill du byta perspektiv? Ta sikte på "andra" sidan älven och takbaren på Radisson Blu Riverside på Lindholmen. Här finns badtunna, solstolar, grillkvällar och sagolika vyer över Göta älv. Låter helt ok, va? Här kostar det lite att gå in, men under sommaren dyker det regelbundet upp events med gratis inträde så håll koll på hotellets Facebooksida. Torsdagar och fredagar bjuder de till exempel in till aw under konceptet 'Sunny Thursdays, now also on Fridays'.
Lindholmspiren 4
Bar: ja, Mat: snacks

Radisson-Blu-Riverside-Hotel-43.jpg

Dorsia

Exklusiva Dorsia har förstås en terrass som matchar boutiquehotellets lättsamt dekadenta stil. Här sitter du omgiven av grönskande citrus, lagerblad och olivträd som för tankarna till sydligare breddgrader. Det finns även små rum att fly in i om Göteborgsregnet skulle göra sig påmint.
Trädgårdsgatan 6
Bar: ja, Mat: ja

dorsia-ute-43.jpg

John Scott’s

På jakt efter en hederlig engelsk pub? Vi ger dig inte bara en utan två att välja mellan! Ta en pint eller något att dricka på en av John Scott's mysiga terrasser, antingen den på Avenyn eller den på Kyrkogatan. Barernas öppettider varierar lite beroende på väder, men du kan alltid köpa dryck i inomhusbaren och ta med upp.
Kungsportsavenyn 15
Bar: ja, Mat: ja
Kyrkogatan 33
Bar: ja, Mat: ja

john-scotts-stable.jpg

Henriksberg

En gång i tiden var det här en av stans lyxigaste restauranger, men numera vänder sig Henriksberg till en yngre publik med en blandning av rock-, pop- och salsaklubbar. Klättra hela vägen uppför trappan för att njuta av den drömska utsikten över Göta Älv, Älvsborgsbron och Hisingen – och kanske av något från grillmenyn? Om du blir trött på panoramaskådning finns det ett helt gäng biljardbord, shuffleboards och annat skoj på nedervåningen.
Stigbergsliden 7
Bar: ja, Mat: ja

henriksberg-rooftop-43.jpg

Taket, OGBG

Hotellkungen Petter Stordalens hotell vid Stenpiren har såklart en takterrass att räkna med, där solen skiner längre än på de flesta andra ställen. Här kan du njuta av utsikten över Göta Älv och de röda kranarna som minner om en svunnen varvstid. Här är det alltid något på gång, allt ifrån olika dj:s till gästande mikrobryggerier och till och med yogapass! Håll koll på deras Facebooksida för ett uppdaterat schema.
Skeppsbroplatsen 1
Bar: ja, Mat: grill tor–fre vid fint väder

taket-ogbg-43.jpg

Clarion Hotel Post

Självklart finns det poolklubbar i Göteborg! Några av dem ligger till och med på ett tak, som den här på Clarion Hotel Posts 13:e våning, som även de som inte bor på hotellet har tillgång till under sommaren. Läs mer om hur du bokar en plats här.
Drottningtorget 10
Bar: ja, Mat: ja

Clarion-Post-Pool.jpg

Clarion Collection Hotel Odin

På sjunde våningen hittar du en takbar med perfekt sommarhäng. Över Odinsgatans takåsar kan du tillbringa en avkopplande eftermiddag och kväll i en skön loungeatmosfär. Det lilla köket erbjuder vin, öl och mindre frestelser.
Odinsgatan 6
Bar: ja (vin och öl), Mat: ja, från det lilla köket
 
Takbar-odin-43.jpg

Känner du till någon annan fantastisk takbar som platsar på listan? Maila oss på redaktionen@goteborg.com!