Hotel Pigalle

Det här hotellet tar dig tillbaka till 1800-talets parisiska dekadens, och takbaren är inget undantag från regeln. Plocka upp en noggrannt komponerad sommarcocktail i baren och njut av den sprudlande atmosfären bland blommorna på terrassen. Och håll utkik efter olika events, här är det ofta dj:s och olika klubbar på besök.
Södra Hamngatan 2A
Öppettider: mån–sön 16–00
Bar: ja, Mat: ja (bara drop in-platser)

pigalle-takterass.jpg

Cielo, Hotel Bellora

Belloras Cielo ('himmel' på italienska) har blivit utsedd till en av världens 5 bästa takbarer av hotels.com och terrassen lever verkligen upp till sitt rykte. Kryp upp i en av sofforna, eller våga dig närmare kanten för att njuta av fantastiska stadsvyer över paradgatan Avenyn och mer än så. Skansen Kronan, Sahlgrenska universitetssjukhuset och Masthuggskyrkan är några av landmärkena att spana efter (och kanske imponera på din dejt med?)
Kungsportsavenyn 6
Öppettider: sön–ons 16–00, tor–fre 16–01, lör 14–01
Bar: ja, Mat: ost, chark och pizza

hotel-bellora-rooftop-43-1.jpg

Ruby Bar, Scandic Rubinen

Vill du maxa utsikten? Den här hotellterrassen sträcker sig längs två sidor av byggnaden, och ger därmed en rejäl mängd soltimmar och panoramavyer i tre väderstreck. Ruby har ofta bartakeovers på olika teman, och bjuder in dj:s för att sätta ytterligare fart på stämningen. Är du i stan under Way Out West? Missa inte Nöjesguidens legendariska fester på taket.
Kungsportsavenyn 24
Öppettider: mån–sön 15–00
Bar: ja, Mat: nej

scandic-rubinen-43-2.jpg

Radisson Blu Riverside Hotel

Vill du byta perspektiv? Ta sikte på "andra" sidan älven och takbaren på Radisson Blu Riverside på Lindholmen. Här finns badtunna, solstolar, grillkvällar och sagolika vyer över Göta älv. Låter helt ok, va? Här kostar det lite att gå in, men under sommaren dyker det regelbundet upp events med gratis inträde så håll koll på hotellets Facebooksida. Torsdagar och fredagar bjuder de till exempel in till aw under konceptet 'Sunny Thursdays, now also on Fridays'.
Lindholmspiren 4
Öppettider: mån–fre 16–21, fre 15–22, lör 9–22, sön 9–21
Bar: ja, Mat: snacks

Radisson-Blu-Riverside-Hotel-43.jpg

John Scott’s

På jakt efter en hederlig engelsk pub? Vi ger dig inte bara en utan två att välja mellan! Ta en pint eller något att dricka på en av John Scott's mysiga terrasser, antingen den på Avenyn eller den på Kyrkogatan. Barernas öppettider varierar lite beroende på väder, men du kan alltid köpa dryck i inomhusbaren och ta med upp.
Kungsportsavenyn 15
Öppettider: varierande men vanligtvis från 14 mån–tor och från 12 fre–sön
Bar: ja, Mat: ja
Kyrkogatan 33
Öppettider: varierande, men vanligtvis mån 11.30–22, tis 11.30–23.45, ons–tor 11–00, fre 11.30–01, lör 12–01, sön 12–19
Bar: ja, Mat: ja

 

john-scotts-stable.jpg

Henriksberg

En gång i tiden var det här en av stans lyxigaste restauranger, men numera vänder sig Henriksberg till en yngre publik med en blandning av rock-, pop- och salsaklubbar. Klättra hela vägen uppför trappan för att njuta av den drömska utsikten över Göta Älv, Älvsborgsbron och Hisingen – och kanske av något från grillmenyn? Om du blir trött på panoramaskådning finns det ett helt gäng biljardbord, shuffleboards och annat skoj på nedervåningen.
Stigbergsliden 7
Öppettider: sön–ons 17–01, tor–lör 17–02
Bar: ja, Mat: ja

henriksberg-rooftop-43.jpg

Taket, OGBG

Hotellkungen Petter Stordalens hotell vid Stenpiren har såklart en takterrass att räkna med, där solen skiner längre än på de flesta andra ställen. Här kan du njuta av utsikten över Göta Älv och de röda kranarna som minner om en svunnen varvstid. Här är det alltid något på gång, allt ifrån olika dj:s till gästande mikrobryggerier och till och med yogapass! Håll koll på deras Facebooksida för ett uppdaterat schema.
Skeppsbroplatsen 1
Öppettider: mån–tis 17–00 vid fint väder, under sommarsäsongen ons–tor 17–00, fre–lör 15–01, sön 17–22.
Bar: ja, Mat: grill tor–fre vid fint väder

taket-ogbg-43.jpg

Clarion Hotel Post

Självklart finns det poolklubbar i Göteborg! Några av dem ligger till och med på ett tak, som den här på Clarion Hotel Posts 13:e våning, som även de som inte bor på hotellet har tillgång till under sommaren. Inträdet är 200 kronor för ett dagspass (13–17) och 18–22 är det gratis inträde, läs mer om hur du bokar en plats här.
Drottningtorget 10
Öppettider: ons–sön 13–22 (under sommaren)
Bar: ja, Mat: ja

Clarion-Post-Pool.jpg

Clarion Collection Hotel Odin

På 7:e våningen hittar du en takbar med perfekt sommarhäng. Över Odinsgatans takåsar kan du tillbringa en avkopplande eftermiddag och kväll i en skön loungeatmosfär. Det lilla köket erbjuder vin, öl och mindre frestelser. 2019 öppnar takbaren den 24 maj.

Öppettider:

Fredag-Lördag från 24 maj-6 juli kl 16-21,30
Från Tisdag-Lördag 9 Juli-17 Augusti 15-21,30
Bar: Ja vin och öl
Mat: Mat från det lilla köket
 
Takbar-odin-43.jpg

Känner du till någon annan fantastisk takbar som platsar på listan? Maila oss på redaktionen@goteborg.com!