Tänk på väggarna först, för det är de som förvandlar ett hus till ett hem”, sa den store William Morris. Ja, det sitter i väggarna, men också på väggarna och det är dags för dessa att få spela huvudrollen. Vad har de varit med om under sin livstid? Hur ofta har de fått nya tapeter? Varför fick matsalen randiga tapeter och sovrummet blommiga? Och hur många tapetlager kan torpväggen skryta med? Vilka mönster har fått komma in från kylan efter den långa ljust-och-fräscht-perioden, och hur ser nykomlingarna ut?

Det svensk-engelska reportageteamet Catharina och David Miller bjuder än en gång in till föreläsning. Genom en guidad tur i sina båda hemländer där du bland annat får komma hem till William Morris, se Nordens äldsta papperstapet i Skåne och höra väggarna tala i torp och gårdar. Tapetglädje – På väggarna förr och nu är en fullmatad guide med spännande berättelser och inspirerande foto. Ett glas bubbel ingår i inträdet.

Om Catharina och David Miller

Reportageteamet Catharina och David Miller delar sin tid mellan Sverige och England. Catharina har en bakgrund som lärare, kulturjournalist och översättare. David har ansvarat för miljö och planering i County Durham i nordöstra England.

Information

Här kan du läsa mer.