Alexander Rutgersson - passionerad matälskare som driver foodtrucken Two Buns & Meat. Det här är Alexanders Göteborg.

Det är fantastiskt kul och få förunnat att få åka runt med sina kompisar och servera mat till glada människor.

Jag har alltid älskat matlagning och god mat. Göteborg har skämt bort mig med fina restauranger och högkvalitativa råvaror. Har dock alltid saknat enkel och god gatumat. När trafikkontoret förra våren beviljade tillstånd för foodtrucks nappade jag och två kompisar direkt och köpte en lastbil som vi sakta men säkert byggde om till en foodtruck. Det är fantastiskt kul och få förunnat att få åka runt med sina kompisar och servera mat till glada människor. Responsen har varit fantastisk.

Göteborg är en grym matstad. Här finns något för alla. Med nya satsningen på foodtrucks, ombyggda containers med uteserveringar, foodcourts och cykelvagnar tar staden ytterligare ett kliv framåt.

En perfekt matdag

Strävan efter perfektion kräver tidiga morgnar. Brukar ta en kaffe på Viktors kaffe för att vakna till liv. Sedan cyklar vi ut till Gamlestan där vi precis har tagit över en liten lunchrestaurang där vi preppar maten till foodtrucken. Har vi missat att beställa något cyklar vi förbi Partihallarna. När köttet är malt och gjort till burgare, löken karamelliserad, majonnäsen vispad och allt är i sin ordning ger vi oss ut på stan.

Lindholmen är svårslaget en solig dag. Vi brukar stå bredvid Mi Taquito, en mexikansk foodtruck som serverar grymma fish tacos. Vi brukar bjuda honom på burgare så får vi ett gäng fish tacos tillbaka. Bästa dealen vi gjort. När vi ändå är på Hisingen stannar vi till på Jenin grill och käkar äkta palestinsk kolgrillad mat. Grillmixen slår det mesta.

Alexanders platser

This is Gothenburg

”Hur ser ditt Göteborg ut?” Den frågan ställde vi till en grupp göteborgare bestående av personer från olika kulturella uttrycksformer som dans, film och arkitektur. Vad de svarade kan du se i filmerna här nedan.

Läs mer

Hitta foodtrucks med Streetkäk

Många undrar vart Göteborgs food tucks befinner sig. Nu kan du lätt hitta truckarna med Streetkäk.se. Appen och den tillhörande hemsidan visar vart truckarna står just nu, öppettider, menyer, erbjudanden och truckarnas kommande platser så att du lätt kan hitta din favorit food truck.

Streetkak.se