– Just nu håller jag och Vasakronan på med konstprojektet ArtMadeThis, där tanken är att främja kvinnligt konstnärskap och lyfta fram det.

ArtMadeThis startade i Göteborg 2015 och nu har projektet även spridit sig till Stockholm, Uppsala och Malmö. I Göteborg finns konstverken på platser som Kungsgatan, Magasinsgatan, Vallgatan och Kyrkogatan av konstnärer som bland andra Ebba Chambert, Linda Spåman, S Camilla E Broström och Angelica Lucaci.

– Det händer mycket inom gatukonst just nu, speciellt i Göteborg. Det är kul att det finns lite överallt och vårt mål är att ta in det mitt i stan där folk rör sig mest. Jag är stolt över att vara med och påverka, det är en häftig förändring i stadsmiljö. Jag är mest nöjd med att det finns en mångfald i projektet, det är väldigt många olika stilar i år med både mörk och ljus konst.

Men ArtMadeThis är långt ifrån hans enda projekt. Sedan flera år tillbaka driver han modemässan Fresh Fish och han har även egen butik på Vallgatan. På Miksaĵo säljs utvalda herraccessoarer från lokala och internationella varumärken.

Jag är stolt över att vara med och påverka, det är en häftig förändring i stadsmiljö.

När vi frågar om kommande projekt är han hemlighetsfull, men ger en ledtråd att det kan vara något på gång som handlar om mode, mångfald och hållbarhet – kanske i ett tv-format.

Vad tycker du om Göteborg som modestad?
– Jag tycker att det har hänt väldigt mycket. Det finns många intressanta varumärken som poppar upp, lever och frodas väldigt bra. Två bra exempel är Dr Denim och Nudie Jeans. Det är intressant att se hur det gamla finns kvar och utvecklas, samtidigt som det kommer nya.

Ali räknar snabbt upp en rad lokala märken som Twist & Tango, Velour, Maska och badklädesmärket Nikben, Agonist parfym från Donsö, Bow Club som gör flugor och slipsar och skomärket Axel Arigato.

– De nya aktörerna är ofta starkare borta än hemma. Vi har så lite människor i vårt land så om det ska leva vidare måste det bli globalt, vilket är häftigt att det kan bli idag.

Fakta

Namn: Ali Davoodi
Bor: Göteborg
Gör: Modemässan Fresh Fish, det urbana konstprojektet ArtMadeThis, butiken Miksaĵo med mera.
Vilken är din favoritstadsdel? Linné.
Favoritspårvagn? Har ingen, för jag går nästan överallt!

Hitta alla tips på kartan