Andres Cuaran - vetenskapsfantast från Colombia som alltid letar efter nya spännande saker i Göteborg. Det här är Andres Göteborg.

Göteborg är som ett enda stort laboratorium för vetenskap och teknologi.

Jag heter Andres Cuaran och är en otålig, nyfiken, glad, rolig, pratsam, ivrig, tokig, vältalig och intensiv hållbarhetsentusiast från Bogota i Colombia. På Chalmers är jag forskningskoordinator med fokus på hur man hanterar vatten vid översvämningar. Förutom det skriver jag min avhandling vid Chalmers Challenge Lab, ett nytt initiativ som kopplar samman studenter med näringslivet och det offentliga.

Vad gör du på fritiden?
I min video ser man hur viktiga mina vänner är i min vardag. Vi vill göra något nytt varje dag och vi älskar att använda stadens hyrcyklar, Styr & Ställ, för att ta oss runt. Vi tittar gärna på sevärdheter på Avenyn eller går till Andra Långgatan för att äta och dricka. Det är fint att betrakta vattnet från Lindholmen Science Park och att njuta av planetens underverk på Universeum. De har alltid något nytt och bra man kan uppleva.

Jag missar aldrig en metal-konsert med mina favoritband på Sticky Fingers och Musikens Hus. Jag har haft nöjet att se Göteborgband som Hammerfall, In Flames, Amaranthe, Dragonland med flera.

Som filmfantast älskar jag när det går upp en ny film på Biopalatset eller Filmstaden. När jag behöver en adrenalinkick har Liseberg alltid rätta medicinen. Och för att njuta av sommarvädret är Eriksberg rätta stället.

Sist men inte minst: för sena långpromenader rekommenderar jag Slottsskogen och min favorit Trädgårdsföreningen.

Berätta om din passion i livet.
Min passion är att använda vetenskap för att göra gott. Jag tycker om att hjälpa andra och se dem uppnå sina mål. Hela Göteborg fyller mig med passion, jag vet ingen annanstans där det finns en så perfekt mix av teknologi, innovation och studentliv. Det känns nästan som hemma. Jag kan inte vara stilla eller hålla fast vid en och samma idé och i Göteborg finns den dynamik jag behöver för att uttrycka mig själv.

Jag älskar den delaktighet som finns hos alla som bor i staden. När en ny idé ska testas på stan hjälper alla till. Göteborg är som ett enda stort laboratorium för vetenskap och teknologi. Varje liten del är som ett klassrum och invånarna är som vetenskapsmän. Om du både vill studera och ha kul så är Göteborg rätta stället.

 

Andres platser

This is Gothenburg

”Hur ser ditt Göteborg ut?” Den frågan ställde vi till en grupp göteborgare bestående av personer från olika kulturella uttrycksformer som dans, film och arkitektur. Vad de svarade kan du se i filmerna här nedan.

Läs mer