Erica Haylett (Etzia) - artist och student från New York som bosatt sig i Majorna. Det här är Etzias Göteborg.

Etzia är en 30-årig sångerska från New York som bor i Göteborg och studerar på Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet . Hon hänger gärna i Majorna och kring Andra Långgatan. Så här kan en dag i hennes liv se ut.

På Shelta kollar jag in det senaste och snyggaste inom streetwear.

På vägen till studion finns en onsdagsreggaeklubb som heter Reggae Lounge. Den ligger i början av Andra Långgatan, det är fri entré och där är alltid bra stämning. Jag brukar klippa mig på Pinchers Barbershop som ligger lite längre upp på gatan, här ligger också Yammy Kitchen där jag köper japansk/koreansk mat och på Shelta kollar jag in det senaste och snyggaste inom streetwear. Nedanför Stigbergsbacken har det nyligen öppnats en jättegod marockansk restaurang som heter Restaurang Fatima. Maten är utsökt och priserna bra. På Stigbergstorget dricker jag kaffe på Elis corner. Jag träffar ofta mina vänner och kollegor där.

Jag rör mig gärna bort mot Röda Sten, det är så fint vid vattnet och de har bra utställningar. Jag har rutter som jag går i Slottsskogen och jag går där alla årstider. Jag gillar att gå ut på Pustervik, där man kan ta en soppa och kaffe på dagen och sedan gå på olika konserter på kvällen. Jag spelar in i Oceanen-huset, som är ett gammalt K-märkt hus. Där ges också bra konserter och de har en jättefin uteservering på sommaren.

Etzias platser

This is Gothenburg

”Hur ser ditt Göteborg ut?” Den frågan ställde vi till en grupp göteborgare bestående av personer från olika kulturella uttrycksformer som dans, film och arkitektur. Vad de svarade kan du se i filmerna här nedan.

Läs mer