Ida Aspviken var 28 år när hon började springa på allvar och hon beskriver den första tiden som ganska tuff.
- Det var jättejobbigt att komma igång men att inte orka till spårvagnen var en sån där fruktansvärd aha-upplevelse, säger hon.

I samma veva började hon blogga om sitt löpande – som en metod för att hålla motivationen uppe.
- Jag var egentligen väldigt lat på den tiden men tänkte att det skulle göra det svårare att sluta träna om jag skrev om det, och det har faktiskt funkat. Idag Instagrammar jag enbart om löpning och får massa pepp utav det. Nu vågar jag inte sluta!

Det fina med Göteborg är att man kan bo mitt i storstan men ändå ha väldigt nära till naturen.

Trots att hon har utbildat sig till löparcoach och trots att över 3600 personer följer hennes träning på Instagram beskriver Ida Aspviken sig inte som en superseriös löpare.
- Jag springer för att jag mår bra av det och för att jag gillar att utmana mig själv. Den största upplevelsen är att klara något man inte trodde att man skulle klara, säger hon.

Ida Aspviken bor i området Lunden strax öster om centrum och springer gärna i naturområdet Skatås, berättar hon.
- Det fina med Göteborg är att man kan bo mitt i storstan men ändå ha väldigt nära till naturen. Att springa i Skatås är jättebra, där finns fina slingor om man till exempel vill göra en snabb mil och en massa trails och stigar om man vill ha det mer kuperat.

Om man besöker Göteborg som turist tycker Ida Aspviken att man ska passa på att upptäcka staden under en löparrunda.
- När jag själv flyttade hit från Luleå tyckte jag det var häftigt att springa förbi alla stadens landmärken som Scandinavium och Ullevi. Man kan också börja vid Järntorget, följa Linnégatan till Slottsskogen, springa mot Älvsborgsbron och sedan följa älven hela vägen in till stan. Det är en bra runda om man vill se mer än skog!

Ida Aspviken håller som bäst på att förbereda sig inför tre stora lopp. Först ut är Göteborgsvarvet.
- Första gången jag sprang Varvet var det fantastiskt bara att ta sig runt, i år hoppas jag göra min snabbaste halvmara hittills och att det ska gå…lätt. Fast lätt blir det ju aldrig. Men det är alltid en härlig folkfest!

Fakta

Namn: Ida Aspviken
Ålder: 33
Bor: I Lunden, öster om centrum.
Gör: Lärare och utbildad löparcoach.
Mer om Ida: Bloggar om träning på Träningsblogga. Läs Idas blogg och se hennes Instagram.

Idas bästa rundor

Här hittar du kartor och tips från Ida.