Ingrid Lundberg är "partner marketing manager" på Way Out West, festivalen som i tio års tid förvandlat Slottsskogen till ett myllrande minisamhälle under en helg. I sin roll jobbar Ingrid med festivalens samarbetspartners:
Jag är med och kurerar festivalens helhet, förutom de som spelar på scen. Jag arbetar med våra fantastiska samarbetspartners, hur området ska se ut, vilken mat som serveras och hur vi jobbar med hållbarhet. Sen är vi inte så många som jobbar med festivalen, så jag gör alltifrån att bära staket till att vara med när de allra största besluten tas.

För Ingrid är lagarbetet, Way Out Wests ständiga utveckling och hållbarheten det hon är mest stolt över med festivalen:
– Jag tycker det är så fint är att vi alla brinner för Way Out West och att det finns utrymme för var och en att få styra över sin lilla del, genom demokratiska beslut. Och jag är mycket stolt över att vi ser till social hållbarhet i alla aspekter – från vilka vi bokar till hur vi arbetar med vårt nya område Höjden

Ingrid berättar att festivalen i år kommer att öppna upp ett helt nytt område med fokus på bland annat social hållbarhet och kreativitet:
– Vi vill att besökarna varje år ska få något nytt att uppleva och att de ska känna att det finns en helhet i det vi gör.

"Jag är mycket stolt över att vi ser till social hållbarhet i alla aspekter – från vilka vi bokar till hur vi arbetar med vårt nya område Höjden."

I år är det tio år sen den första festivalen arrangerades i Göteborg. Och att det blev just här var till allra största del parken Slottsskogens förtjänst. När grundarna Ola Broqvist och Patrick Fredriksson letade efter en plats att ha ett alternativ till den traditionella tältfestivalen – kände de att Slottsskogen var den perfekta platsen för en stadsfestival i det gröna.

Genom åren har Way Out Wests besökare fått se mängder av minnesvärda konserter – Håkan Hellströms framförande av Känn ingen sorg för mig, Göteborg i sin helhet, Broder Daniels avskedskonsert, Kraftwerks 3D-show, Prince bejublade festivalavslutning 2011 och många fler. Bland milstolparna vill festivalen också lyfta fram när de gjorde hela matutbudet vegetariskt 2012 och när WWF utsåg dem till "Årest miljöhjälte" 2013.

Vad har Way Out West betytt för musikstaden Göteborg?
– 
Jag hoppas att den har hjälpt till att sätta musikstaden Göteborg ännu mer på kartan och inspirerat människor till att hålla på med musik. Men framförallt har Way Out West inspirerats av musiklivet i Göteborg, som ju var en av anledningarna till att festivalen hamnade här.

Om du får sia in i framtiden, vad ser du då för Way Out West?
– Jag älskar själv när man får vara en del av skapandet och integrera, så jag hoppas på mer interaktiv konst och upplevelser där folk hjälps åt att producera saker tillsammans. Och att vi kommer att vara en festival som hela tiden utvecklas och bjuder på nya händelser.

Fakta

Namn: Ingrid Lundberg
Ålder: 31 år
Bor: På söder i Stockholm, har tidigare bott sex år på Stigbergstorget.
Gör: Partner Marketing Manager på Luger/Live Nation.
Favoritstadsdel: Majorna
Favoritspårvagn: Elvan. Den skumpar fram genom Majorna till skärgården – två av mina favoritställen. 

Hitta alla tips på kartan