Julia K Lindstedt - konstnär som gillar att fynda i second handbutiker, gå på utomhusfester och titta på stjärnor i teleskop. Det här är Julias Göteborg.

En stad av kreativt kaos

Varje dag cyklar jag till min ateljé i Kulturföreningen Takets lokaler vid Järntorget, som även rymmer andra konstnärer, designers, fotografer, skådespelare med flera.

I ateljén spenderar jag min tid med att måla, teckna och jobba med olika projekt tillsammans med mina konstnärskollegor. Vi arrangerar utställningar under namnet Galleri DIY, där unga och oetablerade konstnärer ställer ut och även 2ND HVN som är ett pop-up second hand-event. Intresset för återbruk ökar i Göteborg och genom att kombinera det med konst och DJ:s, hoppas vi få fler att inse att hållbart inte är lika med tråkigt.

Julias platser

När jag inte är helt uppe i min konst eller andra projekt gillar jag att promenera runt på stadens gator, upptäcka vrår där konstnärer har lämnat avtryck på väggarna eller fynda bortglömda plagg i second hand-butiker. Emmaus, Kommersen, Iris och Pop Boutique är några av mina favoriter.

Folk suktar efter att uppleva nya saker och att uttrycka sig genom konst, musik och kläder

Jag tycker att Göteborg är en vibrerande stad, folk suktar efter att uppleva nya saker och att uttrycka sig genom konst, musik och kläder. Eftersom det inte är den största av storstäder är det många som istället för att vänta på att saker och ting ska hända, tar saken i egna händer. I min film ser ni hur jag uppfattar detta kreativa kaos. Förutom jag själv medverkar även konstnären Jyo Östlund och skejtaren Johanna Juzelius.

Mer information om mig hittar du på min hemsida.

This is Gothenburg

”Hur ser ditt Göteborg ut?” Den frågan ställde vi till en grupp göteborgare bestående av personer från olika kulturella uttrycksformer som dans, film och arkitektur. Vad de svarade kan du se i filmerna här nedan.

Läs mer