Natasha Dmytrenko och Annisa Primalia Nanda - två internationella studenter som älskar nöjesparker, vackra öar och att fika. Det här är Natashas och Annisas Göteborg.

Göteborg är både vidsträckt och storslaget

Vi läser båda programmet Master in Communication vid Göteborgs universitet. Natasha kommer från Ukraina och Annisa är från Indonesien. Vi bor i Hisings Backa och har varit här i ett och ett halvt år nu.

I vår film visar vi ett par ”vilda” platser som representerar sånt vi inte har i våra hemländer: klippor där man kan sola och ha picknick, parker där man kan gå vilse i naturen och ändlösa himlar med moln som ändrar form. Göteborg är både vidsträckt och storslaget. Här är det lätt att ha ett rikt socialt liv samtidigt som man får vara ensam om man vill. Här är aldrig tråkigt.

Fem favoriter

Café Kringlan är en av våra favoritplatser att fika eller äta lunch på. Det är ett litet kafé med retroinredning och gammeldags möbler som på något sätt gör att vi känner oss som hemma. När det är varmt och soligt är det härligt att sitta ute och titta på livet i Haga-kvarteret medan man läppjar på en kaffe eller varm choklad.

Vi tycker om Saltholmen för dess ändlösa rader av båtar och skepp. När våren kommer omgärdas båtarna av ägare som gör dem fina inför sommaren. Att ha picknick till ljudet av rep som slår mot båtmaster är också trevligt.

Vi älskar nöjesfält och därför är Liseberg med på listan över våra favoritställen. Även om turer som Balder och Helix alltid lockar måste vi säga att det är fyrverkerierna vid säsongsavslutningen och julmarknaden som vi gillar allra mest. Att gå på säsongsavslutningen och den traditionella julmarknaden för att lyssna på julsånger och dricka ett glas glögg har blivit som en ritual för oss.

Öarna i Göteborgs skärgård är verkligen "som-på-film-söta"

Öarna i Göteborgs skärgård är verkligen ”som-på-film-söta”. I den södra delen får färgglada stugor, små butiker där öborna möts och pratar om senaste nytt, mysiga kaféer och fiskmarknader dig att vilja komma tillbaka igen och igen. Den norra delen fascinerar med sin vilda natur och 100 procent svenska känsla. Fira midsommar här – du kommer vilja stanna för alltid.

Röda Sten är ett område med konstnärlig atmosfär. På sommaren är det fullt av folk som njuter av utsikten och tar en latte på trädäcket. Det är också här som älven möter havet. Att se stora färjor lämna hamnen i riktning mot Danmark och försvinna i horisonten får oss att tänka på resor.

Natashas och Annisas platser

This is Gothenburg

”Hur ser ditt Göteborg ut?” Den frågan ställde vi till en grupp göteborgare bestående av personer från olika kulturella uttrycksformer som dans, film och arkitektur. Vad de svarade kan du se i filmerna här nedan.

Läs mer