Myterna om Titanic är många, en del stämmer men många är rykten som skapades i en tid av ovisshet efter skeppets förlisning. Utställningen beskriver myterna, berättelserna och verkliga livsöden. Genom ca 200 originalföremål och flertalet reproduktioner av interiörer i naturlig storlek kommer gästerna få uppleva verkliga berättelser om fartyget. Detaljer om vilka resenärerna var, vad de gjorde, vad de tog med sig och ibland vad de sade har gett oss möjligheten berätta den verkligt mänskliga dimensionen av Titanics första och sista resa. Utställningens uppdrag är att återskapa känslan av hur det var att resa med denna "osänkbara" atlantångare.

Titanic var inte bara en nationell tragedi för flera länder utan även en lokal tragedi för många svenskar med Göteborgskoppling. Svenska var det andra största språket ombord på fartyget, som gick under den 15 april 1912. Flera av de svenska ödena från tragedin har sparats tack vare svenska Titanic-historiken Claes-Göran Wetterholm.

Utställningen kommer att vara lokaliserad i Galleri Fredstan på Södra Hamngatan 55 i Göteborg under perioden 21 september 2018 – 31 mars 2019.

- Vi hoppas att utställningen ska locka tiotusentals gäster. Titanic The Exhibition är en av världens största och mest populära vandringsutställningar. Den har gästats av drygt två miljoner personer världen över. Vi är glada att äntligen få presentera den i Göteborg, säger Stefan Papangelis VD Nordic Exhibitions & Events AB.

Titanic The Exhibition arrangeras av Nordic Exhibitions & Events AB.

Biljettinformation

Här kan du läsa mer och boka biljetter.