“Songs are our teachers. They show us the depth of the human race and its unrelenting desire to create.” - Tommy Emmanuel.

Född på den australiensiska landsbygden plockade Tommy Emmanuel upp sin första gitarr vid fyra års ålder och började snart turnera med familjebandet över hela hemlandet. Idag är han 62 år och turnerar sedan länge över hela världen, flitigt. Det är inte ovanligt att han gör över 300 spelningar per år och bländar publiken med sitt spektakulära gitarrspel och artisteri.

Han fungerar som ett enmansband och hanterar melodin, de bärande ackorden och basen samtidigt. Allt görs med otrolig karisma, hastighet, fingerfärdighet och med känsla för melodin. Tommy Emmanuel är en mästermusiker, en av de mest spännande och eftertraktade artisterna som finns.

En viktig del av hans musicerande som alltid nämns är glädjen. Ja, glädje. För det är en sak att spela dessa flerdimensionella arrangemang felfritt på en akustisk gitarr. Men att göra det med ett sådant leende, med äkta och hängiven förtjusning, är en oemotståndlig inbjudan att känna hans musik så djupt som Tommy själv gör.

Emmanuel har otaliga gånger hedrats i Guitar Player Magazine'ss läsaromröstningar, och Tommy är en av endast fem musiker, handplockade av sin mentor Chet Atkins, som blivit tilldelad den prestigefyllda titeln certifierad gitarrspelare (CGP). Hans prisbelönta karriär sträcker sig genom fem decennier och flera genrer som jazz, rock, blues och country.

Att genier som Eric Clapton, Stevie Wonder, Joe Satriani med flera hyllar Tommy som något utöver det vanliga säger en hel del. Detta tillsammans med enastående recensioner vart han än landar gör att kvällen troligtvis blir oförglömlig.

Information

Här kan du läsa mer.