Damlandslagets schema inför VM i sommar är nu färdigställt. Den sista pusselbiten i planeringen var motståndet i genrepet fredagen den 31 maj. Men nu är allt klart och det blir alltså Sydkorea, rankat 14 på världsrankingen, som kommer till Göteborg och spelar på Gamla Ullevi.

Vi möttes i Algarve Cup förra året och det är bra att åter få möta Sydkorea eftersom det finns lag i VM som påminner i spelet, med snabba och kvicka spelare. Vi har efter avancemanget till VM spelat mot olika typer av VM-motstånd i Kanada, England, Italien och Norge. Så nu känns det bra att få addera Sydkorea till den listan," säger Gerhardsson och fortsätter:

"Det känns naturligtvis väldigt roligt att spela genrepet i Göteborg. Vi visar mot Tyskland på Friends Arena att det finns ett stort publikintresse och det hoppas vi såklart även få uppleva i Göteborg på vår nationalarena Gamla Ullevi.

Precis som i fjol då Göteborg och 60-årsjubilaren Ullevi fick äran att sända iväg herrlandslaget till VM i Ryssland är vi nu lika glada och stolta att få önska vårt kära damlandslag lycka till med sitt sista genrep innan sommarens VM tar vid i Frankrike. Vi önskar alla varmt välkomna till damernas nationalarena Gamla Ullevi, som i år fyller 10 år, för en sista lyckospark mot mästerskapet i Frankrike," säger Thomas Walfridsson, event manager på Got Event.

Utöver den officiella landskampen mot Sydkorea den 31 maj kommer lagen också mötas i en stängd inofficiell landskamp den 28 maj. Matchen kommer spelas i formatet 3x30 minuter och förbundskapten Peter Gerhardsson är nöjd med förutsättningarna.

"Vi har goda erfarenheter av det här upplägget från våra läger i Sydafrika. Det ger oss en möjlighet att få en bra belastning på spelarna och en möjlighet att se många spelare i matchsituationer inför landskampen och VM," säger Peter Gerhardsson.

Information

Här kan du läsa mer.