Centrala Göteborg

Området runt Magasinsgatan är som ett väldukat smörgåsbord för design- och inredningsintresserade. Börja med att titta in på Artilleriet på Magasinsgatan 19 (just nu under renovering, du hittar Artilleriets pop up-store på Vallgatan 1). I Sveriges ledande inredningsbutik hittar du designklassiker och moderna nyheter från hela världen. Bara några meter bort hittar du systerbutiken Artilleriet Kitchen, med allt du behöver för kök och matsal.

Norrgavel på Magasinsgatan 22 är ett välsorterat möbelvaruhus med noga utvald design och inredning. Norrgavel tar miljö och hållbarhetsfrågor på stort allvar och man var först i Sverige med att få Svanens miljömärkning för hemmöbler. 

Vallgatan korsar Magasinsgatan och på Vallgatan 3 hittar du Grandpa, en trendig butik med inredning, prylar, böcker och mode. Både nytt och vintage.

En bit längre bort ligger minigallerian Vallgatan 12 med ett brett utbud inredning, mode, konst, växter och ett kafé. Missa inte heller att svänga förbi Kyrkogatan 20 där Rum 21 har sin Göteborgsbutik, full av inredning och möbler från världsledande designers. Alldeles i närheten ligger en riktig Göteborgsinstitution, Josephssons, med en historia som sträcker sig 150 år bakåt i tiden. På Korsgatan 12 hittar du två våningar med ett brett sortiment inom heminredning, glas och porslin.

Paradiset för dig som gillar papper hittar du i Victoriapassagen. Butiken Rum för Papper erbjuder ett unikt urval papper, pennor, anteckningsblock och alla tillbehör du kan tänka dig.

På Södra Larmgatan 7 ligger Afroart, en klassisk designbutik som öppnade redan 1967. Butiken samarbetar med konstnärer och hantverkare i Afrika, Asien och Latinamerika. Runt hörnet, på Kaserntorget 6, ligger butiken Marrakech. En specialbutik som säljer cementplattor i vackra och klassiska mönster. 

Om du älskar tyg och textil så måste du besöka Gårda Textil, ett självklart inslag på Göteborgs designscen sedan mitten av 1900-talet. Butiken ligger nu i Vasastan och säljer tyger på metervara till båda heminredning och mode.

Linné

Bland vackra våningar på Linné finns det gott om spännande design och inredning att botanisera bland. För den som är både kräsen och händig rekommenderas ett besök på Byggfabriken på Olivedalsgatan 19. Här hittar du allt du behöver för att renovera med tidstypiska tillbehör.

Vid Järntorget ligger Svenssons i Lammhult. Här hittar du svensk och skandinavisk design av högsta klass. På Fjärde långgatan finns göteborgska klädmärket Maska, som tillverkar kvalitetsplagg i naturmaterial som mohair, ull och silke.

Haga & Majorna

De gamla fina kvarteren i Haga är härliga att strosa i. När du är där, passa på att besöka Market 29, en butik som säljer modern och rustik heminredning. Du hittar den på Haga Nygata 29.

På Kaponjärgatan 4 ligger Bebop Antik, en vintagebutik med skandinavisk design från 1900-talet som sin specialitet.

En kort bit från centrum ligger området Majorna med sina Göteborgstypiska landshövdingehus. Här finns också Fabriken, på Ekedalsgatan 16, som säljer noga utvalda möbler och inredningsföremål från förr.

För massor färgglad av design från lokala kreatörer, besök Pop In Majorna vid Mariaplan eller textilkonstnären Anna Backlunds butik Koja på Allmänna vägen 13.

Östra Göteborg och närområdet

I Lindome, strax utanför Göteborg, ligger Spinneriet. En gammal fabriksbyggnad som blivit ett designcenter. Bland annat har Sveriges mest inflytelserika designbloggare, Frida Ramstedt (Trendenser) sitt kontor där. På Spinneriet hittar du också flera spännande butiker så som Fine little day, Östling & Schedin och Little Eco. Spinneriet ligger på Spinnmästarevägen 2 i Lindome. 

Bonus: 3 blomsterbutiker du inte får missa

Möbler och inredningsdetaljer i all ära, utan växter och blommor kan ett hem kännas en smula naket. Som tur är så finns det flera duktiga florister att besöka i Göteborg. Blomrum i Torgpassagen är ett populärt val, så också deras systerbutik BunchesFredsgatan 6, Södra Larmgatan 16 och i Nordstan. Floramor och Krukatös är en favorit bland instagrammare och inredningsbloggare, besök den på Kaserntorget 8 så ser du varför.