Göteborg vimlar av klubbar och barer så det är inte alltid lätt att hitta rätt, speciellt om du kanske vill prova något bortom Avenyn. Med vår guide får du ett stort urval av Göteborgs nattliv.

Klubblivet runt Avenyn

På Avenyn är utelivet både trendigt och tidlöst. Här finns klubbar som alltid funnits, där tiden står still förutom på dansgolvet. Här finns även nya inrättningar som redan blivit kultklassade.
Trädgår’n är en utav Göteborgs största nattklubbar som både står för stora konserter och klubbar året runt. Under sommarsäsongen huserar den välkända och extravaganta klubben Port Du Soleil. På Trädgår’n finns det alltid något på programmet, men besök deras hemsida och ta reda på vad som är på schemat innan du ställer dig i kön.

Ta dansen till högre nivåer

Lounge(s) är en one-stop-shop som aldrig gör dig besviken. Här kan du klubba på olika nivåer. Rum efter rum, våning efter våning och upp på takterrassen. Lounge(s) erbjuder besökarna ett stort utbud av musik, inredning och barer. Nattklubben som ligger mitt på Avenyn är ett mikrouniversum för dig som inte vill köa till olika ställen under natten. Här finns många upplevelser under samma tak.

Park Lane är klubben som aldrig sover

För den som aldrig vill gå hem finns Park Lane. Hit kommer folk i alla stilar, men udda uppmuntras lite extra. På lördagar stänger klubben inte förrän klockan 5.00 för att sedan öppna igen på söndag kväll då folk i restaurangbranschen möts för att slappna av och slå klackarna i taket. Park Lane har blivit en institution i Göteborgs klubbvärld och här hålls även i stora shower och konserter.

Vad har ett sovrum, kaffe och dansgolv gemensamt?

På Storgatan, nära Avenyn, har det fyra våningar stora Yaki-Da tagit blandad publik till en helt ny nivå. Här är alla välkomna, det finns inget kostymtvång och du kan släppa loss bäst du vill i Kaffebaren, i Sovrummet som faktiskt är ett dansgolv, eller på den sommaröppna terrasen, ja alternativen är många och musiken mångsidig. Här bjuds det ofta på live-spelningar och du finner ofta DJs som vet hur det ska låta bakom skivspelarna.

Dansa bland ståtlig konst och glittrande kristallkronor

Ytterligare en klassiker heter Valand. På hållplatsen med samma namn ligger en av Göteborgs äldsta nattklubbar. Här har det dansats sedan 1800-talet. Valand har fortfarande ett gott renommé inom klubblivet och här dansas det till popmusik och klassiker på ett vackert inramat dansgolv med ståtliga konstverk och glittrande kristallkronor.

Trendigt vid Avenyn

Varför inte inleda kvällen med känslan av att vara i Baskien? På Juan Font Vinbar är det alltid fullt med folk, men på något vis får man ändå alltid plats. Bra service blandat med härlig mat och glad stämning ger en perfekt start på en lyckad utekväll.
Vidare upp på Götaplatsen har Locatelli fått många utmärkelser i både svensk och internationell press för sin utmärkta cocktailmeny. Hit går du för bra drinkar, mat och musik.

Upstairs
är nattklubben för den som vill börja kvällen i ett lugnt tempo för att sedan öka upp partystämningen inpå småtimmarna. Och för dig som vill uppleva glamour och puls gör rätt i att besöka Sturekompaniets Push, där mörker möter ljus till house, disco och 80-talshits.

Avenyns tidlösa pubar

För dig som vill få den lite mer familjära känsan finns det ett stort antal trevliga pubar som även står för dansgolv och DJs. The Flying Scotsman är stället dit du som gammal eller ung möter människor med alla stilar för att svänga loss på dansgolvet. Eller varför inte besöka John Scott's Avenyn som med fri entré har en DJ på besök varje fredag och lördag. För dig som vill ta det lite lugnare och äta riktigt vällagad mat är gastropuben The Flying Barrel ett bra alternativ där fokus är god mat och dryck. Ovannämnda är bara några av de traditionella pubar som med värme och gemyt ligger på eller i nära anlsutning till Avenyn.

Inom Vallgraven

Inom vallgraven, bredvid allas vår kära Feskekôrka ligger den Nord- och Sydamerikainspirerade restaurang-pub-klubben Barabicu. Ja, namnet är svårt att uttala men här blir du inte besviken. Med god mat, bra cocktails och ett brett urval i de flesta dryckeskategorier lever denna hybrid klubb-restaurang upp till höga förväntningar under fredags- och lördagsnatten då DJs är på plats med inspiration från New Orleans med hiphop, funk-soul-mix och discobeats.

Nefertiti är en renodlad jazzklubb med ett pulsernade dansgolv

Är det dansen du vill åt passar Nefertiti, i folkmun ”Nef”, som handen i handsken. Trots att Nef är en jazzklubb i botten finns här ett av stadens mest vibrerande dansgolv. Dessutom bjuds det på ett tjockt program med livemusik nästan alla dagar i veckan.

Salsa på tallriken och på dansgolvet

Tranquilo är allt vad det spanska ordet inte står för. Här är det färgglatt, puls och sväng hela kvällen. Restaurangen som blir ett dansgolv inpå småtimmarna bjuder på het salsa både på tallriken och i högtalarna.

Magasinsgatan lever upp på småtimmarna

På en av Göteborgs trendigare gator, Magasinsgatan, hyllas den mexikanska bordellmamman av Puta Madre - en restaurang och bar med sammetsröd inredning, ljuskronor i taket och nordens största tequilasortiment. Här finns inte mycket dansant att röra sig till men det bör ändå ses som stadens grädde på moset om du uppskattar en bra bar.

 

Rykande drinkar och utklädd personal

Steampunk Bar lever man upp still sub-genret Steampunk, där rykande maskineri och fantasy är temat. Drinkarna serveras oftast rykande och bubblande av duktiga bartenders. Menyn med både kött och fiskrätter varierar efter årstiderna och det finns även en delikatessmeny med brett urval av ostar och charkvaror.

Gillar du rock gillar du Sticky Fingers

En liten bit från Magasinsgatan hittar du en riktig klassiker när det kommer till Göteborgsbarer -Sticky Fingers. Här är det spelningar precis hela tiden och fokus ligger på rock. Torsdagsklubben är en välkänd klubb där det spelas allt från rock till house. På fredagar blir temat mer åt rock i dess olika subgenre. En trappa ner i källarvåningen spelas mer metal och hårdrock för jämnan.

Dansa med ett öppet sinne

Inom Vallgraven i anrika Saluhallen ligger Bee Kök & Bar. Baren titulerar sig som 'Straight Friendly' som därmed välkomnar alla öppensinnade att dansa in på Inom småtimmarna. Ner mot Drottninggatan ligger prisbelönta Gretas som är en av Göteborgs populäraste gayklubbar. Här är alla öppensinnade välkomna att dansa loss på två våningar. På Gretas ryms allt ifrån house älskare till schlagerälskare och hit kommer ofta kända gäst DJs från olika delar av Sverige.

Runt Järntorget

Vid Järntorget ligger Pustervik som alltid bjuder upp till fest med livemusik. Klubben har under olika namn varit en del av Göteborgs nöjesliv sedan 1920-talet och har ofta stora artister på besök, flera av spelningarna finns i evenemangskalendern. På veckans kanske minst roliga dag, måndag, anordnas Pingisklubben på Pustervik. Det är precis som det låter, en mycket uppskattad blandning av rundpingis, öl och dans.

Precis bredvid Pustervik ligger Folk, en bar och restaurang med naturviner, ekologiskt fokus och en helt vegetarisk meny.

Trendiga myllret runt Långgatorna

På andra sidan Järntorget finner du den Håkan Hellström-omsjungna Andra Långgatan. Här kryllar det av krogar, Göteborgare och god stämning. En favorit bland öl- och whiskeyintresserade är The Rover som har ett av stadens bredaste utbud med flera gästkranar, öl från Svenska mikrobryggerier och ett whiskeysortiment där alla kan hitta något. Lite längre in på Andra långgatan ligger Café Publik, ett populärt tillhåll bland de yngre och trendiga som huserar olika DJs nästan varje kväll.

På parallellgatan Tredje Långgatan finns ett stort utbud med trendiga restauranger som Made in China som förutom att servera härlig dim sum bjuder upp till spontandans när dera resident DJs spelar skivor. Besök Avenyfamiljens hemsida för att läsa mer om vad är på schemat i kvarteret.

Hamnutsikt, rockkonserter och karaoke på Henriksberg

Mellan Linnéstan och Majorna ligger klubben Henriksberg som bjuder på 90-talsnostalgi, karaoke, hårdrock och punk under ett och samma tak. Förutom att njuta av en härlig panoramautsikt över hamninloppet från takterrassen så kan du spela biljard, gå på konsert eller bara dansa till sköna 90-talshits på en av de tre våningarna.