Det händer mycket i Göteborg: Västlänken ska byggas, Gamlestaden rustas upp och nya stadsdelar växer fram på före detta industrimarker. Men Göteborg är inte bara byggnader, parker och vägar. Staden är också människorna. Den är vi som vistas här idag men också alla som levde här förr. Vad har de lämnat efter sig som är värt att bevara? Och vilken sorts plats ska staden vara i framtiden? Vad tycker du?

Besök utställningen och delta i seminarier och föreläsningar. Mellanrum är en serie som tar upp olika teman om staden och dess utveckling. För dig som är morgonpigg finns En kvart om staden. Museet bjuder på frukost och föreläsning.

Allt som händer i Urbanum #urbanumgbg Följ oss på Göteborgs stadsmuseums sida på Facebook. Du hittar Urbanum på Instagram och Twitter under hashtagen #urbanumgbg

Urbanum för alla
Urbanum är gjord i samarbete med Social resursförvaltning och Funktek. Funktek är ett projekt på Stadsmuseet som handlar om att museet ska bli tillgängligt för alla. I Urbanum har personer med olika funktionsvariationer bland annat testat formgivning, färger och texter.
Läs mer på funktek.se

Tillgänglighet
Urbanum kan nås via hiss. Utställningstexterna finns som brailleskrift. Fråga personalen i recpetionen. Filmerna i bion har svensk undertext, är teckenspråkstolkade och syntolkade.

28 mars 2015–28 mars 2021

Mer information om föreläsningarna hittar du på: www.goteborgsstadsmuseum.se

Mer information

Här kan du läsa mer om evenemanget.