Storköket

Sommar? Sol? Törstig? Bege dig genast till Storköket - ett av Göteborgs populäraste vattenhål sommartid. Stora Teaterns uteservering är verkligen en smältdegel som samlar hela Göteborg - iallafall alla som gillar att lapa sol och umgås. Äta kan man såklart göra också. Den omtyckta hamburgerrestaurangen The Barn står för maten.
Kungsparken 1.

Levantines uteservering.

Levantine

Levantine bjuder på fantastiskt sommarhäng med utebar och hammockar i gröngräset samt boulebanor. Inne på restaurangen serveras det klassiska läckerheter från det franska köket.
Aschebergsgatan 22.

 Forssen Öbergs mysiga innegård.

Champagnebaren Forssén Öberg

Forssén & Öberg har knipit åt sig en lummig liten uteservering på innergården som delas med skivaffären/kafét Höga Nord och Juicekällan. Prova någon av de olika bubblorna på glas, beställ in en ost- och charkbricka eller boka in en champagneprovning för två eller ett helt gäng.
Kyrkogatan 13

Brewers Beer Bar

Med ett ölutbud som ständigt förnyas är Brewers Beer Bar ett måste för den öltokige. När magen börjar kurra tystar du den med en hemmagjord surdegspizza. Missa inte heller den underbara uteserveringen på en av Göteborgs mest spännande gator!
Tredje Långgatan 8

uteservering Olssons vin

Olssons vin

Lite undangömd på en av Tredje Långgatans mysiga innergårdar ligger vinbaren Olssons vin. Här kan du njuta av fina druvor och frottera dig med Linné-bor och besökare.
Tredje Långgatan 7 (innergården).

Uteservering Taverna Averna

Taverna Averna

Taverna Averna är ytterligare en trevlig krog på Tredje Långgatan och ägs av samma företag som driver Olssons vin ovan. Här äter du italienskt och från uteserveringen har du god överblick över livet på den krogtäta gatan.
Tredje Långgatan 7.

Hotel Bellora

Hotell Belloras takterrass Cielo Rooftop Bar öppnade i början av sommaren 2016 och blev snabbt en favorit. Så till den milda grad att hotelsajten Hotels.com ganska omgående utnämnde terassen till en av världens fem bästa takterrasser.

Kungsportsavenyn 6

 

Scandic Rubinens takterrass.

Scandic Rubinens takterrass

Scandic Rubinen ligger mitt på Avenyn och från takbaren på sjunde våningen får du en härlig utsikt över centrala Göteborg.
Kungsportsavenyn 24

 

Villa Belparc

Villa Belparc har ett fantastiskt läge vid den stora fågeldammen i Slottsskogen. Om sommaren är uteserveringen mycket populär och köket bjuder på allt från enklare kafémat till mer ambitiösa rätter, öl och vin. Under vintermånaderna kan man sitta ute och värma sig vid den lilla kaminen som alltid sprakar utanför entrén.
Slottsskogen.

 

Bar himmel

Sommarserveringen på Konstmuseets tak har ett svårslaget läge. Från Bar Himmel har du utsikt över landmärket Poseidon och hela Avenyn ligger för dina fötter. Dessutom är det nästan alltid soligt. Det här är ett riktigt bra val om du senare på kvällen planerar att fortsätta kvällen på någon av klubbarna längs Avenyn. Ni har också Stadsteatern och Konserthuset precis bredvid.
Götaplatsen.

Tapasbaren

För dig som befinner dig i Majorna ordinerar vi ett besök på Tapasbaren. Härlig mat, dryck och uteservering.
Mariagatan 17

 

Hotel Pigalle

När man sitter på Pigalles takterass är det svårt att föreställa sig hur livet, med spårvagnar, bussar och bilar, pågår bara ett par trappor ner. Här är det alltid lugnt, harmoniskt och - nästan alltid - sol.
Södra Hamngatan 2A.

Hagabion & Kino

På våren öppnar Hagabions restaurang och källarbaren Kino upp sin stora uteservering framför den gamla biografen i Linnéstan. Räkna med lokalt öl i glaset, vegetariskt käk på tallriken och riktigt skönt barhäng långt in på sena kvällen med kulörta lyktor och avslappnad charm. En bonus är att det går att kombinera med ett biobesök inne på Hagabion om andan faller på.
Linnégatan 21.

Post bar

Det pampiga posthuset vid centralstationen rymmer idag Clarion Hotel Post där Norda Bar & Grill bjuder in till ett andra vardagsrum. Här serveras bland annat en exklusiv Postlager från lokala bryggeriet Dugges och prisbelönta bartendrar mixar goda cocktails. På fredagar är stämningen extra hög när Post work firar in helgen och terasserna längs entrén är då det givna hänget. Kvällssolen får du på köpet.  Med sitt läge precis vid centralstationen är det också ett perfekt stopp på väg till eller från Göteborg med tåg. 
Drottningtorget.

Barabicu

Restaurangen är en av flera nyheter som poppat upp kring Rosenlund och Esperantoplatsen de senaste åren. Köket tar inspiration från både Nord- och Sydamerika och serverar lunch och middag. Uteserveringen längs kanalen har ett riktigt bra läge för kvällssol och Barabicu kan enkelt erbjuda allt du söker i en helkväll – god mat, en gedigen drinklista och grymma DJ:s. Järntorget ligger i närheten och landmärket Feskekôrka siktas längre ner på gatan.
Rosenlundsgatan 4.

Röda Sten

Röda Sten är inte bara en spännande konsthall - de har också en av stans mest populära uteserveringar. Kolla in konsten, köp nåt gott och slå dig ner utanför och njut av dagen.
Röda Sten, Klippan

Uteserveringarna i Göteborg får lov att öppna från den 1 april, men restauranger och barer kan själva välja att vänta. Dubbelkolla gärna direkt med dem om du är här tidigt (eller sent) på säsongen och känner dig osäker.