Café Kringlan

I det Göteborgstypiska området Haga, med sina landshövdingehus i trä och bilfria gator, ligger Café Kringlan. Kombinera våffelfika med en shoppingtur bland de små unika butikerna, där du hittar allt från hattar och ekologiska leksaker till antikviteter, inredningsdesign och kryddor.
Haga Nygata 13

Boulebar

Varje söndag är våffeldag på Boulebar. Mellan 15 och 19 får du så mycket nygräddade godsaker och boule du bara orkar för en hundring. Helgbrunchen, som hämtat inspiration från det franska köket, har också våfflor på menyn. Våff-la-la!
Rosenlundsgatan 8

Waffles

Om du vill testa något nytt ska du gå till Waffles på Vasaplatsen. Det här mysiga caféet erbjuder olika varianter av den lite tjockare belgiska våfflan, med färsk frukt, hemmagjord glass och generösa mängder chokladsås. På språng? Inga problem, här kan du köpa take away genom en lucka mot gatan.
Vasaplatsen 11A

Slottsskogens våffelstuga (Café Bräket)

Slottsskogen, göteborgarnas stadspark, består till största delen av vanlig naturskog, med inhemska träd som lind, bok, lönn och olika sorters ek. Brevid Barnenz zoo, med älgar, Gotlandsruss och Gutefår, serverar Café Bräket klassiska svenska våfflor. Prova en söt med hjortronsylt och vispad grädde, eller kanske en matigare variant med klassiska västkusträkor.
Slottsskogen

Våffelbrunch på Studio HPKSM

BrunchPunschWaffleClub är Studio HPKSM:s lördagsbrunch, och som du kanske gissat är våfflor en grundläggande ingrediens. Varje helg står nya krispiga kompositioner på menyn, tillsammans med ett brett utbud av varma och kalla drycker, ofta med en skvätt punsch i.
Storgatan 22

Kaffestugan Lyckan

Vill du ha lite natur och frisk luft till våfflorna? Ta sikte på Kaffestugan Lyckan i Delsjöområdet, en kort spårvagnsresa från centrum. Stugan har öppet året runt, och förutom skogar och sjöar finns det gulliga djur att titta på.
Delsjöområdet, hållplats: Bögatan