Style By Mouche och The Apartment startades av Johanna Silver, som tog över namnet från den numera nedlagda modebutiken Mouche och lät varumärket bli ett helt nytt koncept. I dag driver Johanna företaget tillsammans med Jenny Karlsson och Anna Gustafsson.

Lägenheten The Apartment, med sin väl tilltagna takhöjd och sirliga stuckaturer, är en helhetsupplevelse där allt du ser är till salu. Där ingår imponerande vintagemöbler, noggrant utvalda designerväskor, smycken och mycket mer. Det är också en lägenhet som används till vernissage, modefotograferingar, podcastinspelningar och andra kreativa aktiviteter.

–  Det som verkligen gör det möjligt för oss att driva The Apartment som vi gör och som vi vill är att vi inte köper in någonting. Vi låter istället designers ställa ut sina kläder, möbler och verk hos oss, och så får vi kommission på den slutgiltiga försäljningen. På så sätt kan vi erbjuda sånt som ingen annan tar in, berättar Johanna Silver, VD på Style By Mouche.

"Man kan komma hit och slå sig ner, kika runt i lägenheten och inspireras."

Konceptet möjliggör att spännande up-and-coming designers får en plattform samtidigt som utbudet ständigt uppdateras och förnyas. Konceptet är unikt och har placerat The Apartment i strålkastarljuset internationellt. Inte minst efter att internationella modemagasinet Vouge gjorde ett reportage om butiken.

– Vi får besök av kunder som kommer hit från Oslo, Köpenhamn, Stockholm och längre bort som alltså enbart har kommit hit för att besöka The Apartment, det är otroligt inspirerande säger Jenny Karlsson.

– Det är många som hör om butiken som är nyfikna och vill titta in, och det tycker vi är härligt. Man kan komma hit och slå sig ner, kika runt i lägenheten och inspireras.  Vi får i gengäld så mycket inspiration av de vi träffar, lägger Johanna Silver till.

De som kommer till Göteborg kommer enligt Johanna till en riktig designstad. Göteborg har satt sig ordentligt på kartan när det gäller design och heminredning och det är en trend som bara tycks växa.

– Det är jätteroligt att det blivit så och vi har många duktiga aktörer i stan. Vi tycker det är otroligt viktigt att vi är just Göteborgsbaserade, det är något vi är stolta över, vi vill göra det vi gör här.

Du hittar The Apartment på Götbergsgatan 2 i Göteborg. För öppettider, besök deras hemsida här

Style By Mouche tipsar om sina Göteborgsfavoriter

Design du inte får missa…

Johanna:  Förutom The Apartment så bör man så klart besöka Artilleriet om man gillar design och heminredning. De är fantastiskt duktiga på det de gör. 

Jenny: Och Floramor & Krukatös, underbar butik!

Matfavoriter…

Johanna: Vi Viet är underbart, allt med det stället är fantastiskt, älskar det!

Jenny: Och HPKSM så klart. Det känns lite som ”oss”, det sticker ut, det har en internationell känsla och superbra service. Och så går jag gärna till Saluhallen om jag vill köpa med mig lite gott hem!

Koppla av efter jobb…

Jenny: Juan Font! En vinbar nära Avenyn med otroligt bra service och kunnig personal.

Bilder från Style By Mouche.