"Hjärtat är en muskel
något större än en knuten hand" 
– Bodil Malmsten

Höstens utställning på Göteborgs Konsthall bjuder in fem konstnärer att reflektera över spänningsfältet mellan ömhet och sårbarhet. Konstnärerna Sara-Vide Ericson, Roxy Farhat, Gabrielle Goliath, Moa Israelsson och Joanna Piotrowska ger fem inblickar och gestaltningar av kvinnliga erfarenheter som rymmer allt från kärlek och systerskap till utsatthet och våld. Fram träder skildringar av beröring som både en livgivande och förgörande kraft.

I kölvattnet av #metoo väcker utställningen reflektioner kring kollektivets styrka och om individens förmåga till motstånd och livskraft, i en verklighet vi alla delar och måste förhålla oss till.

Titeln Vår himmel röd anspelar på det tillstånd när dag övergår till natt, då en vacker röd kvällshimmel lovar gott väder under morgondagen. Om rodnaden inträffar på morgonen spås en prognos om dåligt väder. Liksom förmågan att känna in sinnesstämningar, avläsa tecken och navigera, inte bara hotet om våld, men också löftet om våld, tolkas himlens brinnande röda färg.

Vår himmel röd lyfter fem perspektiv på vad det innebär att vara kvinna idag – om gemenskap, systerskap och sårbarhet.

Information

Här kan du läsa mer.