Snorkling, Foto: Johannes Berner

En spegelblank yta, vitskummiga vågtoppar eller en tyst undervattensutflykt. Hur än just din vattenvision ser ut, erbjuder Göteborg med omnejd bra förutsättningar för aktiviteter i, på och under vattnet. 

Vindkraft och riggytor
Med havet som en naturlig del av staden, och skärgårdens alla gäst- och naturhamnar, är segelintresset stort här. Det finns flera möjligheter att hyra båt för en kortare eller längre tur, på egen hand eller med skeppare, och några av aktörerna finner du på sidan Segla i Göteborg.

Även vindsurfing och kitesurfing är populärt och Askimsviken, Björlanda och Arendal är några uppskattade platser bland surfare. I den användargenererade Spotguiden hittar du många fler tips. Hyra utrustning eller gå kurs? Rågelund Kiteskola i Frillesås, cirka 45 minuters bilfärd söder om Göteborg, och Surfcenter vid Askimsbadet är två alternativ.

Kanot och kajak
Att paddla kajak eller kanot är ett härligt sätt att uppleva skärgården, kanalerna och insjöarna. Det finns många uthyrare och turarrangörer i området och på sidan Kanot & Kajak hittar du några av dem. Där får du även tips om SUP och SUP-Yoga!

Under ytan
För den som vill utforska världen under ytan finns här fina möjligheter till både dykning och snorkling. Äventyr och Tång på Hönö är en aktör som erbjuder dykskola och arrangerar dykturer. Föredrar man att snorkla vill vi tipsa om de olika snorkellederna som du läsa om en bit ner på den här sidan!

Action
Sugen på andra vattenäventyr? På dagsutflyktsavstånd från centrum finns flera fartfyllda alternativ! Till exempel kan du hyra vattenskoter och flyboard hos Aquaevent i Stenungsund, åka wakeboard i Lagunen Cable Park utanför Landvetter eller åka vattenskidor hos Göteborgs Vattenskidklubb, också i närheten av Landvetter.