En spegelblank yta, vitskummiga vågtoppar eller en tyst undervattensutflykt. Hur än just din vattenvision ser ut, erbjuder Göteborg med omnejd bra förutsättningar för aktiviteter i, på och under vattnet. 

Vindkraft och riggytor

Med havet som en naturlig del av staden, och skärgårdens alla gäst- och naturhamnar, är segelintresset stort här. Det finns flera möjligheter att hyra båt för en kortare eller längre tur, på egen hand eller med skeppare, och några av aktörerna finner du på sidan Segla i Göteborg.

Även vindsurfing och kitesurfing är populärt och Askimsviken, Björlanda och Arendal är några uppskattade platser bland surfare. I den användargenererade Spotguiden hittar du många fler tips. Hyra utrustning eller gå kurs? Kitekalle i Frillesås, cirka 45 minuters bilfärd söder om Göteborg, och Surfcenter vid Askimsbadet är två alternativ.

Kanot och kajak

Att paddla kajak eller kanot är ett härligt sätt att uppleva skärgården, kanalerna och insjöarna. Det finns många uthyrare och turarrangörer i området och på sidan Kanot & Kajak hittar du några av dem. Där får du även tips om SUP och SUP-Yoga!

Under ytan

För den som vill utforska världen under ytan finns här fina möjligheter till både dykning och snorkling. Äventyr och Tång på Hönö är en aktör som arrangerar prova-på-dyk och vill du gå en kurs finns bland andra Flying Divers, Oxygene Diving och Scuba Divers. Föredrar du att snorkla vill vi tipsa om de olika snorkellederna som du läsa om en bit ner på den här sidan.

Action

Sugen på andra vattenäventyr? På dagsutflyktsavstånd från centrum finns flera fartfyllda alternativ. Till exempel kan du hyra vattenskoter och flyboard hos Aquaevent i Stenungsund, åka wakeboard hos Sävelången Wake Club vid Nääs Fabriker, i Lagunen Cable Park utanför Landvetter eller åka vattenskidor hos Göteborgs Vattenskidklubb, också i närheten av Landvetter.