Växtrumsplatserna ligger i närheten av ett promenadstråk som sträcker sig längs med Säveån, som flyter genom Lerums centrum och ut i sjön Aspen. En lummig, vacker promenadväg på cirka 3,6 kilometer. Du kan läsa mer om alla Växtrum längs promenaden på Växtrum i Lerums hemsida här

Växtrum skapas tillsammans med kommuninvånare, under ledning av trädgårdsdesigners. Det är ett samarbete där invånare får en nära relation till sin närmiljö, skapar nya kontakter med varandra och andra, får ny kunskap och kan sprida den vidare.

Under 2016 tog trädgårdsdesigners Karin Berglund och André Strömqvist sina gröna fingrar och engagemang till Lerum och förvandlade två platser till fantastiska oaser i det centrala stadsrummet.

Den första är Frödingslunden, en grön, centrumnära, men ändå lite bortglömd plats längs Säveån. En gräsplätt med en lund i ryggen, mellan en skola och ett bostadsområde, med en flitigt använd gångväg intill, men gräsytan många gånger lämnad ensam, oanvänd.

Den andra är Nyebrotäppan, som ligger i närheten av sjön Aspen, med Säveåns karakteristiska lövträdsbård som fond. Här finns spännande träd som korkalm, ett arv från en annan tid.

Från tidigare års evenemang står två Växtrum klara: Aluddengläntan, designad Hannu Sarenström, och Brobackenslänten signerad Simon Irvine. Aluddengläntan är en vacker liten park med perenner, som smälter fint ihop med sekelskifteshuset intill. Brobackenslänten omges av spektakulära störar och nät som skyddar den helt igenom ekologiska köksträdgården på platsen.

Lerum ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum. Med pendeltåg tar det 15 min från Göteborg. Världen ligger runt hörnet med Landvetters flygplats bara en kort färd bort.

Kontakt

Telefonnummer: +46 302 521552
E-post: vaxtrumilerum@lerum.se
Hemsida: http://vaxtrumilerum.se/