Helveganska 

Crippas – Gemytligt veganfik i Majorna

crippas-43-3.jpg

Crippas är ett självklart stopp för alla som älskar musik, gemyt och god vegnask mat. Här arrangeras också allt från stand-up-föreställningar till konstutställningar. Hundar är välkomna! 

Blackbird – för veganer av veganer

På Blackbird hittar du fräscha och vällagade rätter med internationella och svenska smaker. Här lagas vegansk mat från grunden med råvaror som seitan, tofu och tempeh. Blackbird är en kooperativt ägd restaurang driven av veganer. Du kan läsa mer om Blackbird här.
Stigbergsliden 3

More Is More – mer är verkligen bättre

Övertoppade hot dogs, franska pizzor och matiga nachotallrikar. Ja det finns så mycket gott att välja mellan på More Is More  att man knappt vet var man ska börja! Den lilla restaurangen ligger en kort promenad från Kvilletorget, och får inte missas om man är på jakt efter vegansk street food av högsta klass.
Herkulesgatan 40

Planet Vega – vegansk mat i säsong

Vid Kungstorget, alldeles bakom Stora Saluhallen, har flera food truck-inspirerade restauranger etablerat sig, och bland god mat från världens alla hörn hittar du självklart ett veganskt alternativ. Planet Vega serverar mat gjord på råvaror efter säsong och strävar efter att vara ekologiska i största möjliga mån. De har endast öppet under vår och sommar, håll utkik på deras hemsida för uppdaterade öppettider.
Kungstorget

Happy Vegan – helvegansk mataffär i Linné

Okej, så det är inte en restaurang men väl en helvegansk matbutik, och det tycker vi platsar på den här listan. Happy Vegan har ett brett utbud och fokuserar på att hjälpa personer som normalt inte handlar veganskt att hitta rätt. Läs mer på deras hemsida här.
Olivedalsgatan 2

 

Veganskt utbud

Kafé Frilagret – missa inte lördagsbrunchen

I Kulturhuset Frilagret arrangeras det ständigt nya och spännande evenemang, men där finns också ett kafé med stort veganskt fokus. Det gäller inte minst deras veganska brunch som serveras på lördagar, där våfflor, bröd, müsli och mycket mer dukas upp!
Heurlins plats 1

Jonsborgs Grill – snabbmat med veganskt fokus

Den klassiska kiosken Jonsborgs Grill, belägen på paradgatan Avenyn, har serverat korv och hamburgare till hungriga gäster i decennier. Med ett stort fokus på vegetariska och veganska alternativ finns det ett synnerligen gott utbud att välja bland, med allt från Oupmh-burgare till Seitan-kebab på menyn.
Kungsportsavenyen 39

Syster Marmelad – vegetariskt och veganskt i Majorna

I hjärtat av stadsdelen Majorna hittar du Syster Marmelad. En spännande helvegetarisk restaurang som erbjuder många veganska alternativ (det är bara ostbrickan som inte är vegansk).  Rätterna är mellanstora och passar utmärkt att dela, eller äta själv. Dessutom erbjuder Syster Marmelad vegansk brunch varje söndag.
Mariagatan 16

The Green Room – helvegetariskt på Liseberg                     

The Green Room är Lisebergs helt vegetariska restaurang. All mat är tillagad helt utan animaliska produkter, det vill säga vegansk, dock är inte dryckessortiment och dylikt nischat mot veganskt. På the Green Room njuter du av en vegansk buffé med många olika rätter tillagade av de bästa råvaror som naturen har att erbjuda.
Liseberg, Örgrytevägen 5

Jinx Food Truck – veganskt i farten

Att utbudet är lite mindre i en food truck säger sig självt, men den veganska versionen av vagnens ångade bao buns är delikat. Tofu, kimchi och fräscha grönsaker blir en perfekt lunch och gör Jinx till ett utmärkt veganskt alternativ för dig som är ute efter något snabbt, gott och enkelt. Jinx Food Truck står, namnet till trots, alltid på samma ställe.
Magasinsgatan 17

Brewers Beer Bar – pizza och öl på veganskt vis

Utöver ett imponerande ölutbud erbjuder Brewers Beer Bar stans kanske bästa veganska pizzor. Pizzorna bakas på surdegsbotten och den veganska menyn bjuder på flera olika toppings. Menyn byts relativt frekvent så håll utkik efter nya spännande pizzor. Ett utmärkt alternativ för en pizzasugen vegan.
Tredje Långgatan 8

Har vi missat din veganska favorit? Hör av dig till redaktionen@goteborg.com