När företagets existens står på spel på grund av oroligheter bland leverantörerna i Pakistan finns bara en person som kan rädda situationen – Schmitz, som på beställning förvandlas från kvinna till man för att slagkraftigt förhandla om det globala bolagets intressen.

Efter sin lyckade affärsresa fortsätter hon uppträda som man och det börjar skava. Vem är hon? En man som föddes i fel kropp? En kvinna som poserar som man? Vilka är kollegornas och familjens förväntningar? Och hur långt kan företaget gå i sin exploatering av personalen?

Den schweiziska författaren och dramatikern Lukas Bärfuss har skrivit en skruvad komedi om identitet och hur affärsvärlden utnyttjar den enskilda människan i den desperata jakten på ekonomisk framgång. Från Ungern kommer regissören Ildikó Gáspár som ger uppsättningen en expressionistisk prägel.

"Vi spelar alla våra roller och om någon inte passar in i systemet rubbar det vår ordning. Det skapar oro, ilska och en önskan att bli av med det störande elementet. Det här är en komedi, men med en allvarlig underton. Den handlar om det omöjliga att inte ha fördomar och om en längtan att duga inför andra utan att bli definierad som något annat än en människa."

– ILDIKÓ GÁSPÁR

Information

Här kan du läsa mer.