Avrunda shoppingrundan med ...

Bar Centro

I en gränd bredvid NK i centrala Göteborg ligger Bar Centro – en hyllad bar med avslappnad stämning och goda smaker. På vinlistan finns främst naturviner, det vill säga viner som producerats på ett naturligt sätt med så liten påverkan som möjligt på tillverkningsprocessen. Druvorna skördas oftast för hand och är utan bekämpningsmedel. Resultatet? Varierande! I naturliga viner kan nämligen smaken variera från flaska till flaska. Läs mer på Bar Centros hemsida.
Kyrkogatan 31

Forssén & Öberg

På Champagnebaren Forssén & Öberg korkar man glatt upp bubbel från både stora och små producenter. Här finns kunnig personal som guidar dig genom Champagne-djungeln. Vinbaren ligger mitt i centrala Göteborg och har en av stadens finaste innergårdar som delas med Höga Nord Rekords och Juciekällan. Har du fått nog av bubbel finns det även stilla viner, goda öler samt en eller annan drink att beställa. Läs mer på Forssén & Öbergs hemsida.
Kyrkogatan 13

SOMM

På en sidogata till Avenyn ligger mysiga Somm Restaurant & Wine Bar. Här kan du få hela 30 olika viner på glas och ännu fler på flaska. Behöver du guidning står den kunniga personalen redo att berätta allt som är värt att veta om druvor, distrikt och årgångar. Är du hungrig finns både mindre, större och sötare rätter att hugga in på – med väl uttänkta vinpaket till, såklart.
Lorensbergsgatan 8

Förgyll teaterbesöket med ...

Sassi caffè enoteca

Parallellt med Avenyn ligger Teatergatan där du bland annat hittar Sassi caffè enoteca. Den lilla restaurangen öppnades 2015 av Primo Pellegrino i syfte att dela sin passion för italienska viner och delikatesser. Lokalen ger en härligt öppen och intim atmosfär och på menyn hittar du förutom goda viner även snittar, charkuterier och sagolika ostar. Läs mer på facebook.
Teatergatan 32

Juan Font

På Teatergatan ligger även Juan Font. Här hittar du ett levande sortiment av spanska och franska viner i olika prisklasser. Som en lättare måltid finns här råbiff, ostron, ost och chark som du kan avnjuta före teaterbesöket, efter jobbet eller shoppingrundan. Baren har en tydlig koppling till Baskien och Pyrenéerna och har en avslappnad stämning utan att förlora stadens puls. Läs mer på juanfont.se
Teatergatan 36

Totale

Totale beskriver sig själv som en avslappnad mat-över-eld krog. På menyn står Neapel-inspirerad pizza i fokus, och precis som på systerkrogarna Natur och Bord 27 så finns det ett imponerande utbud naturvin att välja från. Läs mer på totale.se
Kristinelundsgatan 3

Byt ut ölhaket mot ...

Folk

Bland de första barerna i Göteborg som började servera naturvin var Folkteaterns foajébar och restraurang, Folk. Här hittar du både röda, vita och bubbliga naturviner. Från köket kommer små och mellanstora vegetariska rätter med inspiration från hela Europa. Läs vad Erik Sundfelt från Folk säger om naturvin. Mer information hittar du på Folks hemsida.
Olof Palmes plats 3

Olssons Vin

En aning undangömd på en innergård på Tredje långgatan ligger denna pärla som har blivit en favorit för hippa göteborgare. Här arbetar kunnig personal som hjälper dig att hitta din favorit bland det stora urvalet av viner från druvor som Chardonnay, Sauvignon Blanc och Pinot Noir. Den industriella känslan i lokalen går i linje med grannarna Kafé Magasinet och de andra haken i samma kvarteret. Längs samma gata hittar du bland annat Made in China, Tacos & Tequila och Brewers Beer Bar. Sugen på något att äta till vinet? På menyn hittar du bland annat ost- och charktallrik, vegetarisk ekotallrik, pizza bianco, ostron med mera. Mer information på Olssons Vins hemsida.
Tredje Långgatan 9

Tvinky

Under våren 2017 slog Tvinky upp portarna, och på den traditionellt öltunga Andra Långgatan kan du nu också ta dig ett glas vin och en bit mat. All mat serveras i hel- eller halvportion, perfekt om du bara är sugen på något litet till ditt vin. De flesta av Tvinkys viner går att beställa på glas.
Andra Långgatan 15

Ta med din dejt på ...

Barsac

Barsac drivs av Jonas Moen och Tomas Szyszkiewicz som båda har en gedigen bakgrund från några av Göteborgs finkrogar, Sjömagasinet och Kometen. Restaurangen erbjuder en imponerande samling av viner på både glas och flaska samt bra service och kunnig personal som kan konsten att kombinera vin och mat. På Barsac klappar hjärtat lite extra för svensk husmanskost men inspirationen kommer även från andra håll i Europa. Läs mer på Barsacs hemsida.
Viktoriagatan 8

Björns bar

En trappa ned från markplan på Viktoriagatan i Vastastan hittar du ett av göteborgarnas absoluta favorithak, Björns bar. Som bakficka till krogen Koka har baren möjlighet att erbjuda en finurlig snurr på de förstklassiga råvaror som serveras en trappa upp, och till det finns ett stort antal viner som alla kan serveras på glas. Här kan du njuta av spanska korvar, svenska ostron och franska ostar till ditt vin, men även spännande varmrätter och delikata smårätter. Läs mer på Björns Bars hemsida.
Viktoriagatan 12

Upptäck hippa Majorna och ...

Vini e Liquori

Robert Maglia, krögaren bakom Vini e Liquori och Enoteca Maglia, brinner för att skapa mötesplatser för mat- och vinintresserade – vilket han verkligen lyckats med. På Mariaplan i stadsdelen Majorna finns Vini e Liquori. Som namnet antyder är baren den del av de två krogarna som har ett större fokus på vin och sprit. Här hittar du främst italienska viner, likörer och spritsorter. Vill du ha något att äta kan du gå över till Enoteca Maglia som ligger vägg i vägg. Molto buono! Läs mer på Vini e Liquoris Facebook-sida.
Slottsskogsgatan 46A

Tapasbaren

I samma område som Vino e Liquori ligger Tapasbaren – en restaurang som blivit ett populärt tillhåll för stadsdelens boende. Här serveras goda tapas, vin på glas och god stämning. Under sommarmånaderna har Tapasbaren en liten uteservering mot Mariagatan som varmt rekommenderas. Läs mer på Tapasbarens hemsida.
Mariagatan 17

Upplev något unikt i Gamlestan ...

Okej, så det är inte en traditionell vinbar men väl Nordens första stadsvineri! På Wine Mechanics i Gamlestadens slakthusområde produceras vin enligt konstens alla regler, med druvor direkt från tyska och franska vindistrikt. Förutom allt som har med vin att göra kan du även njuta av lunch, middag och helgbrunch i den tillhörande restaurangen.