Artisterna kommer att representera flera av countryns olika stilar med fokus på pop och rockcountry. Första akten kommer att gå på scen kl 14.00 och huvudakten vid kl 22.00 utomhus, sedan fortsätter festen i nybyggda Åbymässan. Inom arenan finns även nya Åby Hotel med 223 rum och under festivalen blir det både Camping och Classical Vehicle Parking. Det blir en helt unik festivalupplevelse med amerikanskinspirerad mat, utställare och västkustens bästa countrymusikupplevelse.

Vår vision är att inom tre år bli en av Skandinaviens främsta festivaler för countrymusik” – Alexander Lönn & Martin Andersson - Grundare WCCF
west_coast_country_textbild.jpg
Klara medverkande artister:
Waylon (NL):
Holländaren som vunnit allt på hemmaplan gör sin enda sommarspelning i Skandinavien på nya West Coast Country Festival. Vinnare av "Holland got Talent", tvåa i Eurovision Song Contest 2014 och representerade Countryn och Holland i ESC även 2018.
Top Cats:
Värmlandsbandet med sitt härliga Rock-a-billysväng kör nattpasset på festivalen och skall få nybyggda Åbymässans dansgolv att bekänna färg.
Erika Jonsson:
Erika slog igenom med dunder och brak 2014 med egenskrivna Sången om Värmland och låten har passerat otroliga fem miljoner spelningar på Spotify.
Flynnville Train (US):
Countryrockarna från Indiana, USA vars debutalbum levererade två singlar till Billboards Countrylista har en trogen publik i Skandinavien.
Sentiment Falls:
Bandet från Skåne och Göteborg är på väg att slå igenom på allvar. Efter sin seger i Country-SM 2018 (pop/rock) drog de till USA och vann tre priser vid Texas Sounds International Country Music Awards, bästa duo, bästa entertainer och bästa kvinnliga sångerska.
Hometown Marie:
Mariestadsbandet som vann regionsfinalen i Svensktoppen nästa 2016 vet att röra på sig. Med spelningar i Norden, England, Skottland och USA toppade de med framträdande i TV-showen "Today in Nashville" i höstas.
Dra En Banjo:
Bluegrassbandet från Mälardalen bjuder på skön stämsång till en repertoar långt utanför såväl Strängnäs som Kentucky.
Carlington Country:
Frontfiguren och Varbergstjejen Angelica Redlunds personliga texter träffar rakt i hjärtat och hennes medmusikanter hjälper till att ge dem rättvisa.

Facebook 
Biljetter

Copyright: LA Festival AB

Information

Här kan du läsa mer.