Matfest, sneakers och cyklar

Om du älskar god mat (och vem gör inte det?) så ska du bege dig till nybyggda Åbymässan den 1–3 mars när matfestivalen Passion för mat går av stapeln. Det blir provsmakningar, seminarier och så får du träffa producenterna bakom läckerheterna. 

Visst finns det entusiaster som cyklar året om, men får många börjar cykelsäsongen i mars/april. Låt Svenska Cykelmässan inspirera dig med ett stort utbud av utställare med allt från de senaste racercyklarna till el-cyklar och tillbehör. Det finns till och med en testbana! 

Sneakernördar har sedan länge skrivit in den 16 mars i sina kalendrar. Då är det nämligen dags för Shelta Sneaker Market! Butiken som till vardags säljer sneakers och streetwear bjuder in till fest på Auktionsverket Kulturarena, med köp och sälj-bord, DJ:s, liveframträdanden och mycket mer. 

Lökar, frön och sticklingar i Botaniska trädgården

Botaniska trädgården har under många år specialiserat sig på att odla lök- och knölväxter som samlats in från alla världsdelar, och i mars visar man upp de vackrast blommande exemplaren ur sin samling. Premiär den 9 mars.

Sugen på att uppdatera din växtsamling? Då ska du inte missa Botaniskas frö-och sticklingsbytardag den 24 mars. Ta med dig dina halvfulla fröpåsar och byt ut dem mot andra typer av fröer. Se till att du har märkt påsen med frötyp och år.

Du kommer också att kunna byta sticklingar! Ta med dig sticklingar med rötter, så får du polletter som du sedan kan använda för att ta med dig andra sticklingar hem. Även här är det viktigt att du sätter ut namn på växten. Botaniskas trädgårdsmästare kommer att vara på plats för att svara på frågor om plantering och hur du tar sticklingar på bästa sätt. 

Nya restauranger att upptäcka

Paradgatan Avenyn fortsätter att locka med nyheter, nu senast den kombinerade ostaffären och bistron Le Comptoir, där du hittar franska ostar av alla slag, i alla färger. På andra sidan Götaälvbron, från innerstaden sett, hittar du Hisingen och Kville Saluhall som stoltserar med nytillskott i form av ”Steak ’N Cheese”, med amerikanska grillklassiker som specialitet. Om du vill ha något nytt men ändå bekant kan du slå dig ner på Studio HPKSM och smaka deras nya meny. Du läser mer om nya restauranger här. 

Massor av dans, trumpet i världsklass och Titanics sista månad

Det handlar om heavy metal och inget annat när musikfestivalen The Abyss bjuder på två dagar med allt inom metal – från klassisk heavy metal till trash, speed, death, black, doom och progressiv metal, på Göteborg Film Studios den 1–2 mars. 

Dansälskare har mycket att se fram emot, från den klassiska baletten Svansjön på Lorensbergsteatern 19–20 mars till den helt kvinnliga dansgruppen Less Aggressive Clappers på Stora Teatern den 26 mars. Låt oss inte heller glömma fantastiska Life's a show på Göteborgsoperan, ett magnifikt dansverk av koreograferna Marina Mascarell och Hofesh Shechter, med premiär den 15 mars. 

Musikälskare, det finns något för er också. Silvana Imam behöver väl ingen längre introduktion, den flerfaldigt prisbelönta hiphop-artisten kommer att bjuda på en show utöver det vanliga på Trädgår’n den 2 mars, med nya skivan ”Heliga Moder” i bagaget. Inte din kopp te? Det här då: Den 7 mars blir det trumpetmusik i världsklass när Philip Cobb gästar Gothenburg Wind Orchestra i Kronhusbodarna. 

Den fantastiska Titanic-utställningen närmar sig sitt slut, om du inte haft chans att gå så ta dig till Galleri Fredstan innan utställningen stänger den 31 mars. 

Missa inte våra guider till Göteborg

Vi vill hjälpa dig och andra besökare att få ut så mycket av möjligt av er vistelse i Göteborg. Därför skapar vi guider som lyfter både toppattraktioner och smultronställen. Vi har exempelvis en guide som låter dig utforska Göteborg genom din favoritfilm, en annan guide om hur du äter som en göteborgare, och en guide där du vandrar i göteborgssonen Håkan Hellströms fotspår. Vi skriver nya guider regelbundet, följ oss på Facebook för den senaste göteborgsinspirationen!