Mat, design och hantverksöl

Passion För Mat är en av Sveriges största mötesplatser för matälskare. Under tre dagar samlas kockar, konnässörer, producenter och nyfikna i Eriksbergshallen på Hisingen. Ge dig dit den den 2-4 mars och njut du med. Mer mat blir det en bit bort på Lindholmen, där Lindholmen Street Food Market är tillbaka, och den här gången har de designers  med sig. Massor av god mat från lokala food trucks blandas med spännande design den 3 mars, och efterföljande lördagar. 

Om radiostyrda bilar, båtar och andra modeller är det bästa du vet, då ska du boka in den 24 mars på Aeroseum. Där håller nämligen Göteborgs Modell och Hobbymässa öppet, förbered dig på en heldag bland stora och små flygplan.

Mot slutet av månaden drar GBG Beer Week igång, en vecka full av ölrelaterade aktiviteter som kulminerar i En Öl & Whisky Mässa i början av april. Om du inte kan hålla dig till slutet av månaden så kan du besöka Vega Bryggeri på Ringön, som öppnat en liten smakbar med öl och mat, och håller öppet varannan fredag (med start den 23 februari). 

Spännande restauranger och spektakulära The Concept

Den populära vinbaren Juan Font har fått en systerrestaurang i form av Isabelle, en skaldjursfokuserad bar och bistro som hämtar sina viner främst från Frankrike och USA. För den som är sugen på asiatiskt och inte vill kompromissa mellan effektivitet och smak har nu Woki öppnat i shoppingcentret Nordstan.

Asiatiskt serveras det också på nya sushirestaurangen Koizen, men på ett helt annat vis. Med plats för enbart 15 personer tar en Omakase-meny (det vill säga att kocken väljer rätterna) cirka två timmar, en härlig och intim upplevelse på Aschebergsgatan.

Chokladälskare bör snarast bege sig till Sveagatan där Storm & Bille Chokladfabrik kokar ihop kakaoböner med råsocker enligt ”bar-to-bean”-konceptet. Köp med dig delikata chokladkakor och dragéer eller slå dig ner för en kopp varm choklad!

Den 16 mars är det så äntligen premiär för den omtalade showrestaurangen The Concept. En helt unik upplevelse utlovas där god mat blandas med mäktig underhållning i form av dans, akrobatik och sång. I samma hus ligger även restaurangen Kungsportshusets Matbar, ett perfekt ställe för en långlunch eller en avslappnad middag.

Konserter för alla smaker

Den 7 mars besöker amerikanske rapartisten The Game Trädgår'n. Grammisnominerade Janice uppträder på populära klubb- och konsertarenan Pustervik den 9 mars, och kvällen efter står den förre Black Crowes-sångaren Chris Robinson på scen med sitt bluesband Chris Robinson Brotherhood.

Kikki Danielsson har varit en självklar del av den svenska musikscenen sen 70-talet och nu är hon aktuell med en ny kritikerrosad skiva. Den har hon med sig i bagaget när hon uppträder på Göteborgs Konserthus den 14 mars.

Jonas Lundqvist framgångsrika solokarriär fortsätter med nytt skivsläpp. Känd tidigare från bland annat ikoniska indietrion Bad Cash Quartet har Jonas Lundqvist unika artisteri som soloartist hyllats vitt och brett. Se honom på Pustervik den 23 mars.   

Dansverk, konstutställningar och blomsterprakt

Upplev en hypnotisk dansföreställning på Göteborgsoperan när S & S har premiär den 3 mars. Eller ta chansen att lära dig mer om orkidéer den 1-4 mars när Göteborgs Botaniska Trädgård visar upp Sveriges största samling tropiska orkidéer. Det har öppnat ett nytt galleri i centrala Göteborg, Galleri Fredstan, och med start den 16 mars kommer de att ställa ut hundratals väskor från den legendariske väskmakaren Louis Vuitton.

Fotokonst i världsklass hittar du alltid på Hasselblad Center vid Göteborgs Konstmuseum, och nyligen öppnade en ny utställning, Published, med fokus på fotoboken i Sverige. Kultur i levande form blir det när populära podd-duon Hanna & Amanda Schulman avslutar sin podcast ”Fredagspodden” med en Sverigeturné. Den 14 mars kommer de till Lorensbergsteatern.