Musikfester för alla smaker

Förvänta er gåshud när Göteborg Gospel, under ledning av LarsLisa Andersson, framför musik från Whitney Houston och Michael Jackson den 4 maj i Annedalskyrkan. Samma datum besöker en av världens just nu populäraste afrobeat-artister, Mr Eazi, Partille Arena!

Lisebergs konsertsäsong kommer igång på riktigt i maj och det med några riktiga tungviktare. Stora Scen levererar musikupplevelser av högsta klass direkt från start, eller vad sägs om Icona Pop den 10 maj, Silvana Imam den 25 maj och Tove Lo den 30 maj?

Med fyra grammys och 40 album i bagaget är det nog ingen överdrift att kalla Stanley Clarke en levande legend. Missa inte chansen att se honom på Nefertiti den 14 maj.

Massor utav sport

Cykelfest utlovas när Göteborgsgirot tar över stan den 4-6 maj med ett flertal olika lopp för såväl barn som motionärer och europatoppens tävlingscyklister. Samtidigt som tvåhjulingarna rullar för fullt står Göteborg värd för Special Olympic Games 2018, den största nationella idrottstävlingen för personer med utvecklingsstörning, vilket betyder massor av sport i hela stan.

Världens största halvmaraton behöver ingen större presentation, Göteborgsvarvet är en folkfest utan dess like och den 19 maj springer över 40 000 löpare de 21 kilometerna runt Göteborg, ivrigt påhejade av tusentals åskådare.

Om du inte kan få nog av cykling så finns det fler mil att cykla i slutet av maj, närmare bestämt den 26 maj. Då är det nämligen dags för Hisingen Runt! 

Trådkonst och regnbågar 

Konstnären Chiharu Shiota arbetar i gränslandet mellan performance, skulptur och teckning och är känd för sina komplexa och poetiska nätkonstruktioner i ullgarn där hon korsar och knyter trådar från golv till tak. Hennes utställning The Distance hade premiär på Göteborgs Konstmuseum i slutet av april och pågår till den 30 september.

I sommar blir det stor fest i Göteborg när Europride 2018 genomförs samtidigt som Göteborgs kulturkalas den 14-19 augusti. Men redan den 26 maj hissas regnbågsflaggorna på Öckerö under Öckerö Pride- och Kulturkalas 2018. 

För åttonde året i rad bjuder Retrospelsmässan in till en nostalgitripp av stora mått. Testa spel från 70-talet och framåt, ta del av föredrag, presentationer och mycket mer. Ladda tummarna och ta dig till Bananpiren den 26 maj.

Den 25-27 maj är det dags för Hammarkullekarnevalen, då Hammarkulletorget fylls av karnevalståg, musik, dans och sång från hela världen. Njut av allt från samba och salsa till svensk folkdans. 

Djur, vin och trädgårdsdagar

Slottsskogen är göteborgarnas favoritpark och det är inte svårt att förstå varför. Med sina stora grönytor, lummiga träd och varierande aktiviteter har den något för alla. Den populära djurparken innehåller förutom sälar, pingviner och älgar också barnens zoo. Här kommer barnen nära några av sina favoritdjur så som getter och kaniner, och har chans att prova på ponnyridning.

Nu gör man vin i Göteborg! Det låter kanske lite galet men det är faktiskt sant. Nyligen öppnade Göteborgs första stadsvineri, Wine Mechanics, i Gamlestaden i Göteborg. Druvorna importerar man från Europa men vinet tillverkas på plats. Wine Mechanics kommer dessutom att att erbjuda restaurang, bar och chansen att uppleva ett äkta vineri! 

Liseberg är mer än fartfyllda åk och musik i världsklass, det är också en park med en otroligt vacker trädgård. Och än mer intressant för trädgårdsintresserade blir det den 17-20 maj när Lisebergs Trädgårdsdagar går av stapeln, Västsveriges största mötesplats för trädgårdsintresserade!