Massor av utomhusspelningar

Under sommarmånaderna bor vi göteborgare mer eller mindre i parkerna och i juli har vi många fina utomhus-evenemang att se fram emot. 

Lisebergs stora scen spelar bland andra Band of Horses, Danko Jones, Hurula och John Fogerty. Passa på att ta några åk innan konserten för normalt ingår spelningarna i entrén.

På mysiga Villa Belparc i ännu mysigare Slottsskogen kommer månaden bjuda på spelningar med Kleerup, Eagle Eye Cherry, Teddybears Soundsystem, Ida Redig, Carola (!!!) med flera.

Trädgårdsföreningen vill såklart inte vara sämre. Missa inte chansen att se Laleh uppträda i den prunkande parken 19 juli.

Skulle du av någon anledning föredra att se dina spelningar inomhus bjuder klassiska Pustervik vid Järntorget på bland annat Mac DeMarco, Cory Henry & The Funk Apostles samt The Essex Green.

Är du i Göteborg den 9e juli? Är du galen i rock? Grattis. Metallica kommer till stan!

Musik och konst i Göteborgs skärgård

Det är alltid en bra idé att åka till Styrsö – och särskilt när det är festival på gång. 5-6 juli kan du se band som Movits! och Vita Bergen på den andra upplagan av Styrsö Festival. Om det är svårt att komma dit? Knappast, Västtrafik tar dig dit snabbt och enkelt och på samma biljett som du åker buss eller spårvagn med.

Apropå Styrsö, 13-14 juli blir det konstrunda på ön. Passa på att hälsa på konstnärerna i deras hem eller ateljéer.

Även Brännö bjuder på härliga upplevelser – till exempel den 17 juli när David Urwitz spelar på Brännö Värdshus!

Sugen på att bo över i skärgården? På grannön Donsö har Isbolagets nya hotell just öppnat.

Tajt budget? Inga problem

Gillar du film? Älskar du att spara pengar? Då är Bio-Logi i Slottsskogen något för dig. 20 juli blir det gratis film, foodtrucks (inte gratis!) och andra trevligheter.

Som om inte detta vore nog visar Hagabion i Linnéstaden nya och gamla filmpärlor för 60 kronor filmen under konceptet Filmfrossan som pågår 5 till 25 juli.

På nattklubben Yaki-Da bjuder man på pingis, gratis pizza och billig bar varje onsdag

Hört talas om den bastun och poolen i Frihamnen? Nya jubileumsparken är ett måste i alla väder och under sommaren kan du räkna med gott häng och roliga events på coola café och restaurang Café fluß.

Vi älskar nyöppnade Röhsska Museet (vem gör förresten inte det?) och i juli kommer de ha en spännande utställning om plast i våra hav. Utställningen sträcker sig över två våningar och visar bland annat en valtandsformad skulptur av havsplaster insamlande på världshaven, engångsförpackningar gjorda utav alger, framtidens fossiler i vilka plastskräpet blandats med naturliga sediment, samt föremål där restmaterialet från svensk plastindustri får nytt liv. Det kommer också att bli workshops där barn i åldrarna 6-15 år kan träffa designers och skapa nya saker av plastskräp.

 

Segling + två gigantiska idrottsevenemang

Varför stan är full av ungdomar i sportkläder? ”Fashion” är bara en del av förklaringen. Mellan 1 och 6 juli arrangeras världens största handbollsturnering, Partille Cup, i staden och bara en vecka senare kommer 1700 fotbollslag från 80 länder hit för att delta i Gothia Cup. Matcherna spelas på fotbollsplaner runt om i Göteborg så det är både enkelt och trevligt att kika förbi. Kanske med en picnic-korg.

Du föredrar segling? I så fall borde du definitivt ta en tur till underbara Marstrand (ett utmärkt resmål i sig) och kolla in M32-seglingen under GKSS Match Cup Sweden. Förra året lockade de spektakulära katamaranerna en åskådarskara på hela 50 000 personer.

Om du föredrar vattensport där du kan delta själv har du chansen den 20 juli. Evenemanget Riverrun bygger på att människor tar med sig enkla gummibåtar till Jonsered Station ett par mil öster om Göteborg för att sedan tillsammans guppa in mot stan.  

 

Passa på att sommarshoppa

Sommar är ofta en bra tid att shoppa på rea och uppdatera garderoben. Göteborg är en ovanligt trevlig shoppingsstad (inte minst om du gillar att göra ett och annat fikastopp). Här hittar du inspiration och mer info om Göteborgs shoppingdistrikt.

Bland vårens shoppingnyheter får du inte missa nya Victoriagården - en mötesplats där kaféer, butiker och restauranger samsas på en mysig innergård som tidigare användes som parkeringsplats.

Under sommaren öppnar också Fotografiska Museet en pop-up-store på platsen.

Du når Victoriagården från Södra Larmgatan 16, Vallgatan 21 samt själva Victoriapassagen.