Hoppa till innehåll

Valborgsfirande

Valborg på Nääs Slott

Fira in våren på Nääs!

Nääs Slott är en naturlig samlingsplats och här har valborgsmässoafton firats i närmare 60 år. Slottsparken och området är underbart för en picknick och för barn med mycket spring i benen. På programmet står vårtal, sång, allsång, fackeltåg och valborgsmässoeld. Fri entré till allt som är utomhus. Läs mer på Nääs Slotts hemsida.

Nyhet!

Vaktpostering vid slottet och formationsridning i tidsenliga kläder!

Slottsboden och Kaffestugan öppet klockan 17.00–20.00

I slottsbutiken finns alltifrån vintage till hantverk och nostalgiska varor med koppling till Nääs och förra sekelskiftet. Här finns även glass. I kaffestugan serveras kaffe med bakverk inspirerade av vad som kunde serverats vid sent 1800-tal och tidigt 1900-tal. Korv med bröd mm säljs på slottsplanen från klockan 18.00.

Ponnyledning klockan 17.00-19.00

Ponnyledning utanför stallet med Nääs Ridförening (betalas med Swish på plats).

Special – Temavisning i slottet klockan 17.15

Guidad visning i slottet med Nääs Slotts antikvarie Gunilla Hallset som berättar om Nääs i äldre tider på 1600–1700-talet (ordinarie visningar fokuserar på sent 1800-tal). Boka biljett.

På slottsplanen och fältet nedanför slottet klockan 19.00

  • Välkomsthälsning, Maria Sidén, VD August Abrahamsons stiftelse
  • Vårtal, John Kvarnero, pastor och föreståndare i Equmeniakyrkan i Floda
  • Sång, musik och allsång med Näässamfundet
  • Fackeltåg och brasa. Beroende på Räddningstjänstens rekommendationer.

Nyhet!

Militärhistoriska föreningen 5:e kompaniet MhUf har vaktpostering på slottsplanen.

Nyhet!

Föreningen Riksänkedrottningens Livregemente till Fot och till Häst klädda i historiska uniformer bjuder på en träningsuppvisning av formationsridning i historiska uniformer i anslutning till att brasan tänds.

Ett samarrangemang av Augusti Abrahamsons stiftelse i samarbete med Näässamfundet (Midsommarvecka på Nääs), Nääs Ridförening, Föreningen Riksänkedrottningens Livregemente till Fot och till Häst samt Militärhistoriska föreningen 5e kompaniet MhUf.

Foto: Renée Jonson, August Abrahamsons stiftelse