Berengaria/Paladia

Berengaria har jobbat hårt för att skapa härligt autentiska 1920-talsmiljöer, med möbler som ropats in på auktion och märkliga föremål som fyndats på loppisar. Och de har verkligen lyckats, det är som att kliva in i en annan värld! Just nu har de inte mindre än tre olika escape rooms att välja mellan i Göteborg – i det gamla Sockerbruket bredvid Göta älv, i ett pop-up-rum på Radisson Blu Scandinavia och Paladia Escape Room på Sten Sturegatan, ett stenkast från Avenyn. Spelen finns på svenska och engelska och med olika svårighetsgrader.

Game Over Escape Rooms

Game Over har skapat unika filmliknande miljöer fyllda av pussel och elektronik, där du och ditt lag har en timme på er att hitta ut. De här rummen är inget för den lättskrämde, med namn som Walking Death, Haunted Mansion och Lost City of Atlantis. Ta spårvagnen till Ullevi och gå in på arenan mellan kassa 8 och 9. Här kan du boka svensexa, möhippa eller fira din födelsedag, och de samarbetar även med Ullevi Restaurang & Konferens i form av olika företagspaket.

Testa Fångarna på fortet-liknande utmaningar i cellerna på Prison Island.

Prison Island Göteborg

Älskade du Fångarna på fortet? Då ska du spana in Prison Island i Krokslätt, strax söder om Korsvägen. Här får du samarbeta med ditt lag för att lösa små och stora utmaningar och samla så många poäng som möjligt. Det finns hela 36 olika utmanande celler att välja mellan och även ett litet kafé att pusta ut i efteråt. På Prison Islands webbplats hittar du mer information om bokning och olika paket för afterwork, konferenser och skoklasser med mera.

Escape House Gothenburg

På Stortoppsgatan i Majorna hittar du Escape House Gothenburg, där du och ditt lag blir inlåsta i rum med olika teman och namn som The Chapel och Casino Heist. På 60 minuter ska ni sedan lösa så många pussel som möjligt för att hinna ta er ut innan tiden tar slut! Spelen finns på svenska och engelska.

Escape GBG

I centrala Göteborg, på Norra Hamngatan, hittar du Escape GBG med flera olika utbrytarspel att välja mellan, bland annat Black Market, Cell Block 13 och Assassination. Precis som på rummet ovanför är det 60 minuter som gäller – så samla ihop ett stresståligt lag och sätt igång! Även de här spelen finns på svenska och engelska.

District Zero

Ett par minuters promenad från Hjalmar Brantingsplatsen på Hisingen ligger District Zero. Här finns tre olika utmaningar med varierande svårighetsgrad att välja mellan, och du kan även boka ett after work-paket med mat från Ölstugan Tullen Kville. En timme har ni på er för att ta er ut och efter utmaningen blir ni dokumenterade med en lagbild och bjuds på kaffe, dryck och snacks.

Escape Quest

Escape Quest hittar du vid Backaplan på Hisingen, med flera olika utbrytarspel att välja mellan, bland annat Reliken, Insiderjobbet och två olika online-spel. Vissa av spelen finns bara på engelska och andra både på svenska och engelska. Escape Quest har även en webbutik med spel och pussel du kan spela hemma med familjen eller kompisgänget.

Gothenburg Escape Game

Gothenburg Escape Game ligger i området Kungshöjd i centrala Göteborg och här finns tre olika spel på menyn – Bankinbrottet A, Bankinbrottet B (med olika svårighetsgrad) och Primakovs bunker. Samtliga spel har en maxgräns på 60 minuter och finns på svenska och engelska. Det går även att boka mat på Gothenburg Escape Games partnerrestauranger i samband med besöket.