Isbolaget på Donsö.

Isbolaget, Donsö

Längst ut på piren i Donsö hamn, mitt i Göteborgs skärgård, hittar du Isbolaget – ett gammalt ishus där man förr i tiden försåg fiskebåtarna med is. Den gamla historien sitter i väggarna där isen skavt bort färgen och balkongen där man stod och hackade isen fortfarande finns kvar. Med varsam hand är ishuset nu omvandlat till restaurang med härlig rustik meny. Längst upp i huset ligger 14 hotellrum, där du får en fantastisk utsikt över havet och fiskebåtshamnen.

Kajkanten, Vrångö

Kajkantens sjöbodslägenheter ligger mitt i den genuina skärgårdsbebyggelsen i Vrångö Hamn. Det är tio minuters promenad från skärgårdsbåtarnas tilläggsplats till Kajkanten. Lägenhetshotellet har 11 sjöbodar med 2-7 bäddplatser. I varje sjöbodslägenhet finns dusch, toalett samt pentry för självhushåll. De större sjöbodarna har en bekväm trappa upp till sovloftet. Bredvid Kajkanten ligger Måsens livs, både Kajkanten och affären har öppet året runt.

Nimbus, Öckerö

På Nimbus, Öckerö, kan du välja att bo precis vid havskanten i en av hotellets stugor ute på bryggan, eller på vandrarhemmet, där du bor bekvämt i fräscha rum. I stugorna finns egen toalett & dusch samt kök, och i vandrarhemmet finns toaletter & duschar i korridor samt ett pentry där ni kan laga er egen mat.

Pater Noster, utanför Marstrand Credit: Erik Nissen Johansen/Westsweden.com

Pater Noster, Marstrand

I mer än hundra år levde de härute, på öns och havets villkor. Nu har dörren till Fyrmästarens hem öppnats igen. En destination för sjöfarare från när och fjärran, för naturälskare och nöjeslystna, för dig som söker stillhet eller gemenskap. Njutning på en plats där sinnena förstärks. Efter varsam renovering har den gamla Fyrmästarbostaden förvandlats till ett internationellt och prisbelönt hotell, med utmärkelser som Världens bästa hotellkoncept 2021 och Stora Turismpriset 2022. Hotellet erbjuder 9 väldesignade rum med vacker utsikt och sovplatser för upp till 24 gäster.

Havskatten, Hönö

Kom och bo nära havet i ett av Havskattens 12 rum, alla med bara några få meter från kajkanten. Här kan du bjuda med nära och kära för fest i hotellets stora festlokal, ha företagets konferens, följa med på hummerfiske eller lär dig baka äkta Hönökaka. Salta bad och solvarma klippor hittas (på sommaren) rakt utanför dörren.

Skärgårdshotellet, Hönö

Vakna upp till en magisk utsikt över hamnen och Långholmen. Här kan du välja mellan 16 moderna och ljusa rum, belägna på hotellets andra våning. Hälften av rummen har uteplats mot havet och hamninloppet. I den nyrenoverade undervåningen serveras frukosten med utsikt mot hamnen.

Salt & Sill på Tjörn Credit: Tony Meyer/ Westsweden.com

Salt & Sill, Tjörn

På en harmonisk och lugn plats på Tjörn hittats Salt & Sill – Sveriges första flytande hotell. Här kan du konferera och umgås med utsikt över klippor och skär. Salt & Sill ligger på vackra Klädesholmen som är en skärgårdsö på västkusten.

Björkö SeaLodge, Björkö

Bara några meter från kajkanten i Björkö Hamn hittar du det lilla hotellet Björkö SeaLodge. Här kan du koppla av och bo i mysiga rum nära havet, med 16 bäddplatser fördelat på fem rum med eget kök och badrum. Hotellets nya rum, Gottskär, har relaxrum med både bastu och bubbelbad med utsikt över innerhamnen i mysig miljö.

Hav & Logi

Här finns salta bad och vackra bohuslänska klippor inom gångavstånd. På Hav & Logi finns boenden i olika pris- och standardklasser. Välj ett enklare boende på vandrarhemmet eller ett kvalitativt boende i något av familjehusen, som är rymliga med hög standard invändig. De ligger direkt på västkustens klippor i naturskön miljö.