Playa Skeppsbron vid Stenpiren är ett populärt ställe för sommarhäng.

Avslappnat häng på Göteborgs sommargator- och torg

På sommaren förvandlas gator och platser i Göteborg till bilfria sommaroaser att vila och umgås på. Satsningen av Stadsmiljönämnden heter Ta plats och några av de platser som förvandlas till sommargator- och torg är: Stigbergstorget, Teatergatan, Andra- och Tredje Långgatan, Kungsgatan, längs med Vallgraven och Playa Skeppsbron. Läs om alla sommarplatserna på goteborg.se.

Bild från maj på vegansk matmarknad på Grönsakstorget i Göteborg.
Missa inte den veganska matmarknaden på Grönsakstorget i sommar.

Sommarliv på Grönsakstorget

Från mitten av maj till slutet av september 2024, är Grönsakstorget i centrala Göteborg omvandlat till en myllrande sommarplats. Torget är fyllt med grönska, sittplatser, lek- och spel, samt plats för mat och dryck. Det bjuds också på olika typer av musik- och kulturinslag, fredags-after work, morgonyoga och vegansk matmarknad 25 maj, 29 juni, 27 juli, 24 aug och 28 sep.

Bada och lek i Jubileumsparken

Jubileumsparken i Frihamnen är öppen för alla och erbjuder massor av kostnadsfria aktiviteter. Prova att bada i de flytande salt- och sötvattenbassängerna och besök Utflyktslekplatsen där barnen kan klättra, gunga, utforska och utmanas i de fantasifulla lekskulpturerna. Under sommaren 2024 återöppnar också den populära bastun!

Credit: Steampipe Production Studio AB/ Göteborg & Co

Massor av sommarlovsaktiviteter

Göteborgs stad anordnar varje år en mängd roliga sommarlovsaktiviteter för alla barn och unga. Se Göteborgs stads kalendarium för allt som händer.

Sommarhäng i Kronhuset

Från 26 juni till 11 augusti bjuds besökare in till Kronhuset för att umgås, spela spel, äta glass, uppleva konstinstallationer och se en fotoutställning om det gamla Göteborg. Kronhuset är ett av Göteborgs äldsta hus och ligger i Kronhuskvarteren i Västra Nordstan. Det är fri entré till sommarhänget som är öppet onsdag-söndag.

Göteborgs kulturkalas och Parapuls

29 aug–1 sep jan du förlänga sommaren med Göteborgs Kulturkalas. Det är en gratis stadsfestival med folkvimmel, god mat, skön stämning och ett brett program som passar alla smaker och åldrar. ParaPuls-festivalen görs i samband med Paralympics 2024. Festivalen bjuder på publika visningar av tävlingarna och prova på-dagar på Slottsskogsvallen 30 aug–1 sep.

Upptäck Göteborg genom en rolig stadsorientering signerad Hitta Ut.

Hitta ut och upptäck innerstaden

Hittaut är ett roligt och lärorikt sätt att upptäcka Göteborg, där du letar checkpoints runt om i staden via en app eller fysisk karta. Kartan släpps i april varje år och finns att hämta på Gothenburg Visitor Centre och på Stadsbiblioteket.

Läs mer om hur det fungerar hittaut.nu/goteborg