Da Matteo, Magasinsgatan

Om du någon gång varit i Göteborg har du med stor sannolikhet trillat in på något av da Matteos fyra olika fik. Da Matteo är en lokal kafékedja som för många göteborgare är synonymt med gott kaffe, delikata pizzor, gott fika och god frukost. Filialen på det trendiga torget vid Magasinsgatan är inget undantag. Frukosten här inkluderar en fin brödbuffé med olika ostar och marmelader, gröt med goda tillbehör som varierar efter säsong och självklart goda juicer och kaffe.

Värt att nämna är att allt görs på plats på da Matteo Magasinsgatan som också har sitt egna kafferosteri i samma byggnad. Inte konstigt att kafét blev valt till Årets Bästa Café 2015 av White guide. Vi vill även tipsa om da Matteos butik på Vallgatan 19 – da Matteo Handel.

Kafé Magasinet

Från klockan 7 på vardagar och klockan 9 på helger (fram till klockan 11), kan du njuta av trendiga Kafé Magasinets frukostmeny. Hugg in på nyttiga smoothies och juiceshots, nymalet kaffe, avokado och surdegsbröd från det egna bageriet. Här råder en avslappnad atmosfär och stället är populärt bland stadens många kreativa frilansare.

Bar Robusta

Nära Slottsskogen och Linnégatan hittar du Bar Robusta – en liten bit av Italien mitt i Göteborg. Här samsas stammisar med barnfamiljer och flanörer. Bar Robusta serverar sin populära frukostbuffé i italiensk stil på fredagar, lördagar och söndagar. Vill man lyxa till det så kan man även toppa förmiddagen med ett glas Mimosa eller Bellini till frukosten, som serveras från klockan 8–11.

Matería

Matería är ett kafé i stadsdelen Majorna med stilren och modern inredning med massor av gröna växter. Frukost serveras varje dag från 8.30 på vardagar och 9.00 på helger. Frukosten finns i tre olika varianter: baguette-, yoghurt och hälsofrukost. Kaffet som ingår i menyn kommer från göteborgaren och kafferostaren Per Nordby. 

JOS Hälsocafé

På Lilla Kyrkogatan 3 hittar du JOS Hälsocafé. Som namnet antyder serverar man här en nyttig, stärkande och energigivande frukost som är gjord från grunden helt utan tillsatt socker. Paketet består av en valfri smörgås, färskpressad juice, varm dryck och någon av JOS populära och egengjorda yoghurtar. Du hittar även populära bowls så som Acai, Caja & Graviola som toppas med färsk frukt och färska bär.

Evas Paley

Hos Evas Paley kan du få den maffiga och prisvärda Hallelujah-frukosten som lämnar inget att önska. Du får en valfri fralla (cheddarost eller ägg), yoghurt med müsli, valfri liten varm dryck, juice och valfri muffin! Om du inte orkar med en stor frukost eller har bråttom kan du välja att ta en frall- och varm dryck-kombo istället. På helgen serveras en populär frukostbuffé mellan kl. 9-12 både lördag och söndag.

Roots Café

Att ta frukost medan du läser en ny bok på biblioteket låter mysigt, eller hur? Går du upp till första våningen i Stadsbiblioteket hittar du Roots Café. Här på vardagarna kan du få en läcker cheddar- eller äggbulle (detta är en speciell sådan!) med en liten varm dryck efter eget val.

Har du andra tips på bra frukostställen i stan? Maila oss på redaktionen@goteborg.com.