Deg

“High temp”-pizzor inspirerade av Italien med en egen twist – det hittar du hos Deg på Drottninggatan i centrala Göteborg. Krispigt, tunt och fluffigt är ledorden och ugnen står på cirka 450 grader, för att garantera ett riktigt bra resultat. Miljön är hämtad från 1970-talet, årtiondet som pizzan slog igenom i Sverige, och till efterrätt kan du njuta av hemmagjord mjukglass.

Paradiset

Paradiset öppnade vid 11:ans ändhållplats i Saltholmen 2019 och gjorde snabbt succé med sina Sicilien-inspirerade pizzor och noggrant utvalda naturviner. Numera kan du även käka Paradiset-pizza vid Mariaplan där restaurangen bjuder på en solig uteservering.

Oizo

Pizza, naturviner och lokalbryggd öl står i fokus på det här mysiga, och hipster-täta, stället i Kålltorp. Den retroinspirerade inredningen och en mängd gröna växter bidrar till vardagsrumskänslan och på menyn hittar du både klassiska smaker och nyskapande kombinationer.
Munkebäcksgatan 30

BOV

BOV står helt enkelt för “bröd och ved” och är antagligen Johannebergs mest välbesökta källarlokal. Testa deras fluffiga vedugnsbakade pizzor och noggrant utvalda naturviner så förstår du varför.
Gibraltargatan 20

Grano

Thomas Sjögren, som bland annat vunnit Årets kock och Kockarnas kamp, ligger bakom den här mysiga kvarterskrogen i Vasastaden. Pizzorna är tunna och frasiga med influenser och kryddor från hela världen. Och Nutellapizzan är ett stående inslag på efterrättsmenyn.

Cyrano Prinsgatan

Cyrano öppnade 1996 som en fransk bistro, med franska specialiteter och sin nu berömda vedugnsbakade pizza, som än idag bakas efter samma originalrecept. Cyrano Prinsgatan tillhör inte övriga Cyranokedjan, men pizzan bakas dock på samma sätt i alla Cyranos restauranger.
Prinsgatan 7

Bellora

Det här Instagramvänliga hotellet på Avenyn har hämtat sin pizzaiolo Turi från Sicilien, och han bakar pizza utifrån släktens surdegsrecept. Mer skonsamt för magen, sägs det. Sommartid kan du njuta av pizzan uppe i Cielo, hotellets populära takbar.

Olivia

Norskägda restaurangkedjan Olivia brinner för italiensk mat från grunden. Deras Göteborgsfilial fokuserar lite extra på det napolitanska köket, och pizzan – i en lång rad varianter – har såklart en given plats på menyn.

Brewers Beer Bar

På trendiga Tredje Långgatan, liksom på dito Magasinsgatan, serverar Brewers sin populära surdegspizza, med flera veganska alternativ. Köp take-away eller kombinera med en noggrant utvald hantverksöl på plats.

Magazzino

Surdegspizzorna på Magazzino är heta i dubbel bemärkelse, så se till att boka bord i god tid. Luftig lätt botten och lyxiga toppings är en del av framgångsreceptet, och samtliga pizzor går även att få glutenfria.
Magasinsgatan 3

Ombra

På Plantagegatan, ett stenkast från Järntorget, bjuder Ombra på klassiska italienska pizzor i en mysig och genuin atmosfär. Har du tur kan du spana in Ruben Östlund som är en återkommande gäst på restaurangen.
Plantagegatan 11

Pizzeria Mums

På den här familjära pizzerian i Mölndal hittar du napolitanska pizzor på surdegsbotten, med både klassiskt italienska varianter som margherita och mer svensk-influerade med oxfilé och bearnaisesås.
Bergskroken 13, Mölndal

Trattoria Da Pasquale

Hos klassiska Da Pasquale vid Scandinavium kliver du rakt in i en napolitansk atmosfär med rödvitrutiga dukar, levande ljus och italiensk tv i bakgrunden. Pizzorna smakar såklart också av södra Italien och serveras både till lunch och middag.
Sten Sturegatan 17

Totale

Hos Totale är mat över eld och glöd ett genomgående tema och de vedugnsbakade pizzorna ett uppskattat inslag på menyn. Sista söndagen i varje månad bjuder de in till pizzafest med gästbartender, dj och extra mycket pizza.

Bar Italia

I restaurangtäta Linné ligger den lilla italienska pärlan Bar Italia. Förutom en perfekt bryggd espresso eller cappucino och italienska bakverk kan du ofta njuta av små goda pizzor här.

Mela GBG

Kan man göra vedugnsbakade pizzor i en lastbil? Visst kan man det! Food trucken Mela GBG serverar läckra napolitanska pizzor på olika platser runt om i Göteborg. Håll koll på deras instagram-konto för aktuellt schema.

Moreno Pizza

I den gamla biografen Kaparen vid Stigbergstorget huserar numera Moreno Pizza som sägs vara världens största pizzeria. Här hittar du långbord, pizza som gräddas i en 485-graders vedeldad ugn med mycket rök, öl i sejdel och en enorm takterrass med utsikt över hamninloppet.

Har vi missat din favoritpizzeria? Maila redaktionen@goteborg.com!