Fly trafiken och kliv in i de grönskande höjderna

Områdena kring Redbergsplatsen är fulla av träd och lundar. Det mest kända exemplet på lummiga lundar är nog Östra kyrkogården, Göteborgs tredje största kyrkogård. Denna plats karaktäriseras av den stora kulle där flera ståtliga gravmonument står och blickar ut. Kyrkogården har flera gångstråk och många göteborgare promenerar här dagligen. Här kliver du in i en oas där det dova mullret från bilarna, spårvagnarna och bussarnas måste påminna dig om att du fortfarande är mitt i stan.

Om du istället går väster ut från Redbergsplatsen upptäcker du den, något gömda, och fantastiska Redbergsparken. Här får du en av de bättre vyerna över Göteborg med bland annat Liseberg i sydlig riktning, Ramberget i väst, både Götaälvbron och Älvsborgsbron samt Skansen Kronan och Skansen Lejonet. Parken pryds av ståtliga ekar, björkar och flera grönområden.

Restaurang Stumari serverar georgisk mat.

Smaker från hela världen

Redbergsplatsen bjuder inte bara på grönområden, utan även på pubar, restauranger, kaféer, bagerier, gatukök, fisk- och köttbod samt ostbutik. Hur mycket mat som helst med andra ord.

Är du sugen på att äta ute finns det gott om möjligheter vare sig du gillar japanskt, georgiskt eller svenskt. Upptäck nya smaker från Kaukasien på den georgiska restaurangen Stumari, Masala Kitchen med sina indiska grytor, samosas och drinkar eller Mikado med sitt koreansk-japanska fusion-kök.

Vill du istället köpa med dig råvarorna hem har du möjlighet till det på exempelvis Knippla FiskSlakthusets köttbod, Cum Pane eller Mer än Ost. Glöm inte heller att ta en sväng längs med Danska vägen för att njuta av de klassiska glass-smakerna från Lejonet & Björnen.

Fynda retro och second hand hos Favoretro på Karlagatan. Credit: Favoretro

Här finns allt du kan tänkas behöva

Kan man shoppa i området? Ja, det kan man absolut göra. Du kanske inte hittar de klassiska butikerna med de välkända märkena, men du kan fynda på exempelvis Myrorna, Favoretro eller Evergreen Secondhand. Om du inte är ute efter kläder finns Akademibokhandeln, ett apoteket, ett kryddhus och en barnbutik för att nämna några. Om du rör dig längs med danska vägen hittar du istället en te-butik, möbelaffär, färg och tapet samt en inredningsbutik.

Knutpunkten för Göteborgs kollektivtrafik

Eftersom Redbergsplatsen är något av en knutpunkt finns det många sätt att ta sig dit. Med spårvagn tar du dig lättast till området med linje 1, 3, 6 och 8. Med buss tar du dig till Redbergsplatsen med linje 17, 60 och 62.

Om du behöver mer information om kollektivtrafiken kan du besöka Västtrafiks hemsida.