Hoppa till innehåll

Park

Jubileumsparken

Park i ständig utveckling med bad, bastu och mer.

Jubileumsparken utvecklas som en del i firandet av Göteborgs 400-årsjubileum 2021. Parken ligger i Frihamnen och är en mötesplats som tar staden närmre vattnet. Redan nu står en spektakulär bastu på plats, en flytande simbassäng och mycket mer.
Under våren 2021 påbörjas arbetet med att bygga de första permanenta delarna av Jubileumsparken på land, med utflyktslekplats och grönskande gläntor. Under hela byggtiden är delar av parken öppen och tillgänglig för besök.

När Göteborg fyller 400 år 2021 ska många av de planerade jubileumssatsningarna vara klara. Men inte Jubileumsparken i Frihamnen. Tanken är att parken ska fortsätta byggas långt in i framtiden som en mötesplats skapad för och av alla.

Svettas med stil
Boka en tid i den populära och spektakulära bastun, designad av prisbelönta arkitektgruppen Raumlaborberlin.

Flytande bad och sandstrand
Här finns en anlagd sandstrand med tillhörande trädäck att njuta av under varma sommardagar. När hettan blir för mycket hoppar du bara i den flytande simbassängen, Allmänna badet, som ligger utmed Kvillepiren.

Skateramp för alla
På skaterampen i Jubileumsparken kan du åka skateboard, kickbike, bmx eller titta på när andra åker. Rampen ägs och sköts av Göteborgs skateboardförening men den är till för alla och är alltid öppen. Ytorna bredvid rampen får du gärna använda för friåkning. 

Saltvattentunna
Sedan 2018 finns en testbassäng med havsvatten i anslutning till den allmänna bastun i Jubileumsparken. Vattnet till bassängen hämtas från den saltvattenskil som finns under det söta älvvattnet hela vägen in i Frihamnen. Bassängen är en meter djup och tre meter i diameter och rymmer sju kubikmeter havsvatten. Vattnet pumpas in och cirkulerar hela tiden och byts ut successivt efter ungefär två timmar.