bakverk, mackor och dryck vid kaféfdisk
Kafé Magasinet på Tredje långgatan. Credit: Peter Kvarnström

Fika med stil på …

Från kristallkronor till modern inredning och prunkande grönska, avnjut din fika i en bildskön miljö på något av dessa fik!

Brogyllen

Slå dig ner på ett av Göteborgs pampigaste kaféer, Brogyllen. Här på Västra Hamngatan i centrala Göteborg avnjuter du klassiska bakverk, bullar och bakelser samtidigt som du är omgiven av vackra kristallkronor, eleganta stuckaturer och ståtliga pelare.

Steinbrenner & Nyberg

Göteborgskaféet Steinbrenner & Nyberg har ett av sina sju kaféer vid Järntorget. Denna kafékedja har satt sin prägel på fikastaden Göteborg och det är vi glada för. Här hittar du alla klassiska bakverk och sötsaker du kan tänka dig. På sommaren slår du dig ner på deras uteservering och njuter av din fika till det myllrande folklivet i Linnéstaden. 

Linnégatan 2

Ahlströms Konditori 

Anrika Ahlströms Konditori har varit ett självklart stopp för fikasugna göteborgare sedan 1901. Slå dig ner i salongen, till stor del bestående av den hundra år gamla originalinteriören, eller om vädret tillåter kan du koppla av på den mysiga innergården.

Kafé Magasinet

De vackra tegelhusen på Tredje långgatan har rustats upp och blivit hem till flera populära restauranger och kaféer. Ett av dem är Kafé Magasinet, som med sin rustika interiör och prunkande innergård är ett av Göteborgs mest instagramvänliga fik.

Konditori Kampanilen

Sen några år tillbaka beger sig fikasugna runt Stigberget med fördel till Konditori Kampanilen. Njut av allt från stenugnsbakade surdegsbröd till kanelbullar och hantverkspraliner i en stilig kafémiljö!

Kafé Gapet

Kafé Gapet i Majorna bjuder på en vegetarisk meny med lunchsoppor och hembakt fika. Här ligger inredningen i fokus och fiket erbjuder en mycket fotovänlig bakgrund till kaffet.

Cinnamon buns at Café Husaren, Haga Nygata
Kanelbullar på Husaren

Kanelbullar du inte glömmer på …

I Haga finns världens kanske allra största kanelbullar, men det finns många andra andra minnesvärda bakverk att mumsa på i Göteborg.

Café Husaren

Café Husaren ligger i mysiga stadsdelen Haga. Här hittar du ett brett utbud utsökta godsaker och Göteborgs kanske mest fotograferade bakverk, de enorma kanelbullarna! Utöver bakverken finns det ögongodis i form av arkitekturen, Café Husaren ligger nämligen i ett K-märkt hus med ett av få bevarade glastak från 1800-talet.

Da Matteo

Omåttligt populära kafékedjan da Matteo är med sina tre fik och eget surdegsbageri ett måste för den fikasugne. Deras saftiga kanelbullar och delikata kardemummabullar passar utmärkt efter en promenad runt de trendiga shoppinggatorna vid Magasinsgatan.

Cum pane

Ekologiska bakverkstaden Cum pane finns i Majorna och Olskroken, men deras bröd och bakverk lockar besökare från hela stan. Deras saftiga kanelbullarna toppas med rostad mandel och är väl värda resan.

Mr Cake

Kaféet vid Stenpiren är känt för bakverk lika vackra som de är goda, så oavsett om du beställer deras kanelbulle eller något annat än mer spektakulär kreation lär du minnas fikastunden på Mr Cake!

Flickorna på Färjenäs

Fika med tillbehör …

En del fik erbjuder mer än kaffe och kaka. Det finns både hund- och kattkaféer i Göteborg, och fik där du kan få cykeln lagad!

Flickorna på Färjenäs

Vid Älsvborgsbrons brofäste på Hisingssidan ligger hundvänliga kaféet Flickorna på Färjenäs. Ta en klassisk fika i sällskap av glada, fyrbenta vänner. På Flickorna på Färjenäs är det nämligen hundarna som är VIP-gäster, och de får självklart sin egen lilla fika.

Purrfect Cat Café

Visste du att Göteborg har ett kattkafé? Så är det! I Linnéstaden kan du gosa med gulliga katter och fika samtidigt. Om du blir riktigt förtjust i en av katterna kan du till och med ansöka om att adoptera den. Du kan boka plats i “kattloungen” i förväg, eller hoppas på att det finns plats. Att umgås med katterna kostar en slant, för att täcka kaféets kostnader för verksamheten.

Cykelfiket

Fika + cykel = sant, det kan nog många skriva under på, och det är utgångspunkten för Cykelfikets verksamhet. Här kan du nämligen få din cykel fixad och ta en kopp kaffe samtidigt! Cykelfiket finns både i Vasastaden och i Bagaregården.

Erik Dahlbergsgatan 26
Sofiagatan 4