Njut av våfflor i en unik miljö på Våffelcafé Soldattorpet.

Våffelcafé Soldattorpet

Slå dig ner i skuggan av 1600-tals-fästningen Skansen Kronan och mumsa på en våffla med utsikt över Göteborgs takåsar. Att säga att Våffelcafé Soldattorpet erbjuder en unik miljö är sannerligen ingen överdrift. Ta ett djupt andetag och bestig Risåsberget, vi lovar att det är värt det! Öppet helger och extra öppet på våffeldagen 25 mars!

Credit: Jeska Hearne, Lobster & Swan/Westsweden.com

Café Kringlan

I det Göteborgstypiska området Haga, med sina landshövdingehus i trä och bilfria gator, ligger Café Kringlan. Kombinera våffelfika med en shoppingtur bland de små unika butikerna, där du hittar allt från hattar och ekologiska leksaker till antikviteter, inredningsdesign och kryddor.

Waffles

Om du vill testa något nytt ska du gå till Waffles på Vasaplatsen. Det här mysiga caféet erbjuder olika varianter av den lite tjockare belgiska våfflan, med färsk frukt, hemmagjord glass och generösa mängder chokladsås. På språng? Inga problem, här kan du köpa take away genom en lucka mot gatan.

Vasaplatsen 11A

Credit: Kajta Ragnstam

Dyröns våffelcafé – en färjetur från Tjörn

Dyrön norr om Göteborg når du med färja från Rönnängs Brygga på Tjörn eller från Rökan strax innan Marstrand. Här på det lilla mysiga våffelkaféet i södra hamnen gräddar du dina egna våfflor mot självbetalning. Kombinera våfflorna med en vandring på den fina leden på ön och missa inte att hålla utkik efter de vilda mufflonfåren som skuttar runt. Läs mer på dyron.se.

Slottsskogen i grönska
Kombinera en promenad i Slottsskogen med en frasig våffla på Café Bräket. Credit: Steampipe Production Studio

Slottsskogens våffelstuga (Café Bräket)

Slottsskogen, göteborgarnas stadspark, består till största delen av vanlig naturskog, med inhemska träd som lind, bok, lönn och olika sorters ek. Brevid Barnenz zoo, med älgar, Gotlandsruss och Gutefår, serverar Café Bräket klassiska svenska våfflor. Prova en söt med hjortronsylt och vispad grädde, eller kanske en matigare variant med klassiska västkusträkor.

Kaffestugan Lyckan

Vill du ha lite natur och frisk luft till våfflorna? Ta sikte på Kaffestugan Lyckan i Delsjöområdet, en kort spårvagnsresa från centrum. Stugan har öppet året runt, och förutom skogar och sjöar finns det gulliga djur att titta på.

Brobacka kaffestuga i Alingsås

Brobacka kaffestuga ligger vid sjöarna Mjörn och Antenen bit utanför Alingsås. Naturreservatet intill kaffestugan bjuder på vackra vandringsstigar, och inne i värmen serveras kaffe, våfflor och hembakad fika. Väg 190 som du tar från Göteborg till kaffestugan kallas för Retrovägen och bjuder på en rad besöksmål för den retrointresserade.

Läs mer om Brobacka kaffestuga på vastsverige.com.