Kanelbullar i fönstret till Kafé Husaren i Haga i Göteborg.
Café Husaren på Haga Nygata 28 Credit: Tina Stafrén

Café Husaren – Haga

För dig som gärna äter fler än en kanelbulle vid fikan måste besöka Café Husaren på Haga Nygata i turisttäta Haga. Här behöver du bara köpa en bulle till sällskapet (eller till dig själv) eftersom bullen är gigantisk. ”Hagabullen” är närmast kulturstämplad av göteborgarna och ett måste för dig som älskar kanelbullar.

Lilla Sur – Kålltorp

Mitt i Kålltorp i östra Göteborg ligger hantverksbageriet Lilla Sur som ett litet hål i väggen. Här kan du räkna med att köa, men låt dig inte skrämmas för det brukar gå ganska fort trots allt. Kanelbullarna här är fantastiska, både sockrigt härliga och med en fin kanelsmak, så vi kan lova dig att det är väl värt väntan. Under semmelsäsongen bakar bageriet sin legendariska kremla – en kombination av en semla och deras goda kanelbulle.

Cum Pane på Mariagatan 17

Cum Pane – Majorna & Olskroken

På Cum Pane bakas det bullar av ekologiska ingredienser, och mjölet som används har malts i stenkvarnar. Mjölet är dessutom helt fritt från tillsatser och helt färskt, vilket innebär att ingen näring hunnit försvinna. Detta trevliga lilla bageri hittar du i både Majorna och i Olskroken.

St Agnes – Vasastaden

Letar du efter veganska kanelbullar bakar St Agnes, kaféet som du hittar på Röhsska museet, väldigt goda alternativ. Hit kan du bara titta in för en fika, eller för att kombinera besöket med en härlig rundtur runt museets stora samling av designföremål.

Ahlströms Konditori – Centrum

Mer klassiskt än så här blir det inte. Ahlströms Konditori på Korsgatan slog upp portarna redan 1901 och är ett av Göteborgs äldsta konditorier. Här kan du njuta av en klassisk kanelbulle med pärlsocker – så som du är van vid att den ska smaka!

Gunnebo café – Mölndal

Mitt i köksträdgården vid Gunnebo Slott ligger KRAV-certifierade Gunnebo Bageri och café. Här bakas kanelbullarna helt från grunden, utan tillsatser, med bara de finaste ekologiska råvarorna. Ett besök här rekommenderas starkt, men skulle du känna dig sugen att testa kanelbullarna men inte har möjlighet att ta dig till cafét går det att köpa bullarna på ekobutiken Bara Bra Mat som du hittar i både Majorna och i Olskroken.