Picknick mitt i stan

Du behöver inte röra dig långt från centrum för att hitta en perfekt picknickplats. Kungsparken sträcker sig längs kanalen i innerstaden och bjuder på stora gröna gräsmattor och majestätiska träd. Flanörerna i shoppingdistrikten på andra sidan kanalen för med sig ett behagligt bakgrundsbrus och skapar en skön citykänsla i den gröna oasen.

Kungsparken är ett utmärkt ställe för en stadsnära picknick. Credit: Superstudio

Bredvid Kungsparken ligger den lilla men charmiga Bältespännarparken. Det är en ljuvlig liten park där du kan slå dig ner i gräset eller på de många bänkar som finns. Under din picknick kan du dessutom beundra parkens fontän och den mäktiga Stora Teatern som ligger på andra sidan gatan.

Intill Bältesspännarparken ligger Trädgårdsföreningen, en riktig pärla som lockar så väl trädgårdsälskare som strosande stadsbor. Här finns det gott om gräsmattor att slå sig ner på, och om vädret skulle bli dåligt kan ni alltid söka skydd i det imponerande palmhuset.

Klipporna i Göteborgs skärgård är härliga picknickställen, oavsett årstid. Credit: Jonas Ingman

Picknick med havsutsikt

Älvsborgsbron är ett av Göteborgs tydligaste landmärke, och alldeles under det södra brofästet ligger Röda Sten Konsthall. I det omkringliggande området finns en stor träbrygga och mindre gräsytor där du kan ha picknick med en fantastisk utsikt över Göteborgs hamninlopp. För att få ett extra tjusigt skådespel ska du se till att vara där vid solnedgång.

Om du hinner så är en tur ut i Göteborgs världsunika skärgård en strålande idé. På de vackra öarna finns ett smörgåsbord av idylliska picknickplatser. Ta färjan från Saltholmen och ge dig ut till skärgårdens södra öar, eller stanna på Saltholmen och ha din picknick på klipporna där, med en underbar utsikt över skärgården.

Slottsskogen är en populära och familjevänlig picknickplats. Credit: Steampipe Production Studio

Klassiska picknickparker

Att sitta på en filt i en park i skuggan av ett lummigt träd är nog hur många föreställer sig en klassisk picknick. I Slottsskogen hittar du många sådana träd att slå dig ner under. Ett besök i göteborgarnas favoritpark är en garanterad succé.

På andra sidan vägen ligger Göteborgs Botaniska Trädgård, som är en av Europas största och bästa botaniska trädgårdar. Här kan du slå dig ner på de klippta gräsmattorna och avnjuta en rofylld picknickstund. Passa gärna på att besöka de vackra trädgårdarna och imponerande växthusen.

Från Ramberget och Keillers park på Hisingen har du en fantastisk utsikt. Credit: Skyflyers

Picknick med panoramautsikt

Varför inte kombinera din picknick med en fantastisk utsikt över den vackra sommarstaden Göteborg? Ta dig upp för trapporna till den gamla försvarsanläggningen Skansen Kronan så får du njuta av en oslagbar vy tillsammans med din picknick. Läs gärna vår guide där vi promenerar genom stan och avslutar med fika uppe vid Skansen Kronan.

På andra sidan Göta älv ligger Ramberget med parken Keillers Park. På toppen av berget har du en underbar utsikt över Göteborg. Du tar dig lätt till Ramberget genom att ta båten från Stenpiren till Lindholmen, sen är det bara en kort promenad.

picknickdukning i park med parasoll
Picnic Sweden ordnar picnick med guldkant för speciella tillfällen. Credit: Picnic Sweden

En speciell picknick

Vill du slå på stort? Någon som fyller år eller kanske en baby shower? Spana in Picnic Sweden, som styr upp alla sorters picknickevents i och runt Göteborg.