Innerstaden ramas till stor del in av Vallgraven och gatubilden är varierad. När du shoppar i Nordstan är du bara någon minuts promenad från en av Göteborgs äldsta bevarade byggnader, Kronhuset, från 1654. Den kullerstensbelagda innergården vid det pampiga huset rymmer flera hantverksbutiker och ett kafé med uteservering. En annan oas är Trädgårdsföreningen, med rosenträdgård och lekpark för barn som tröttnat på shopping.

Artilleristallarna vid Magasinsgatan
Food trucks och mysiga butiker vid Magasinsgatan.

Triss i shoppinggator

Få områden har så varierad shopping som innerstaden. Från Nordstans stora shoppingutbud tar du dig via Arkaden och NK till Kungstorget. Därifrån sträcker sig Södra Larmgatan, Vallgatan och Kungsgatan, tre parallella gågator, upp mot Magasinsgatan. Flanera längs de första två och spana in svenska varumärken som Tiger of Sweden och Filippa K, men även charmiga småbutiker inom allt från inredning och design till köksprylar. 

Kungsgatan, är lite större och rymmer framförallt stora modekedjor som HM, Lindex, Gina Tricot och Din Sko. När hungern sätter in är Kungstorget och Saluhallen bra alternativ för lunch. Vid Magasinsgatan 17 slår foodtrucks upp luckorna vid lunch. 

Korsgatan är tvärgatan som i höjd med Domkyrkan förbinder dessa tre shoppinggator och bland de många fina butikerna här hittar du till exempel anrika inrättningar som till exempel väskbutiken A. Hinricsson och Ahlströms Konditori.

Credit: Peter Kvarnström

Mysig shopping och fika

Missa inte den lilla “hemliga” Victoriapassagen, mellan Vallgatan och Södra Larmgatan. Det är en mysig oas som ramas in av blommor och faktiskt doftar kaffe. Här ligger nämligen ett måste för ditt första besök i stan: Da Matteos originalkafé.

Om du bokar hotell i innerstaden har du nära till det mesta och kan till och med promenera från Centralstationen om du kommer med tåg eller buss. På kvällstid är exempelvis Magasinsgatan ett säkert kort, med restauranger, barer och uteserveringar på sommaren.