Hoppa till innehåll

Skärgårdsö

Donsö

Vacker ö med storslagen natur och bra bad 15 minuter från Saltholmen.

Donsö och grannen Styrsö är de två största öarna i södra delen av Göteborgs skärgård. På Donsö bor cirka 1 500 bofasta invånare. Här spelar fiske och rederinäring störst roll och ön är Sveriges tredje största redarort efter Göteborg och Stockholm. Hamnen är öns hjärta och är omgiven av fiskbebyggelse från 1900-talet.

Donsö bjuder på vackra naturstigar och härliga bad. Skärgårdsbåten lägger till i fiskehamnen och här kan du promenera på slingrande vägar genom tät trähusbebyggelse. Det finns flera stigar med vackra vyer och picknickplatser. Fin natur hittar du längst upp på öns norra del och längst ner på södra delen. Besök gärna Radarberget som har en strålande utsikt. 

På Donsö ligger Isbolaget där du kan njuta av en härlig havsutsikt, god mat och fika, eller varför inte stanna en natt på hotellet. I den äldre delen av Donsö, nära hav och natur, finner ni Donsöhus Bed & Breakfast. Här finns även Popsicle Café där du hittar kafé och klädbutik under samma tak. På Donsö kan du också beställa färsk fisk och skaldjur från Fiskeboa som dessutom finns på grannön Vrångö.

Donsö har gott om badplatser och bada kan du göra på Lökholmen och Korsholme udde.

Foto: Peter Kvarnström

Foto: Peter Kvarnström