Hoppa till innehåll

Skärgårdsö

Öckerö

Öckerö kommun består av tio härliga öar som är bebodda året runt.

På den nordliga ön Öckerö finns bed & breakfast, vandrarhem och stugor. Här finns även apotek, post, livsmedelsbutik och systembolag. Naturen på ön bjuder in till fina promenader i grönskande strövområden vid vattnet.

Upplagt för promenader och genuin hembygdsgård

Öckerö är full av saker att upptäcka och hamnen är som upplagd för promenader i varvsmiljö. Liksom på många andra av öarna är västsidan orörd och obebyggd, här kan du vandra på Skärgårdsleden. Du kan även njuta av en örtagård öppen för alla, alldeles intill öns apotek.

Upplev mysiga Öckerö hembygsgård med genuina hus från 1800-talet, som visar hur människorna på ön levde och arbetade förr. Ta med fika och ta en paus i trädgården. Ett uppskattat utflyktsmål för både stora och små. 

Badplatser och aktivtiter

På Öckerö finns gott om badplatser. Handikappanpassad badplats med ramp och flotte finns vid Hjälvik. I småbåtshamnen vid Hälsöbron på Öckerö hyr Öbs Kajak & Windsurf ut kajaker med komplett utrustning.

För barn och ungdomar finns en skatepark, som invigdes 2016. Parken ligger i Prästängsområdet och är öppen för åkning varje dag. Här ligger lekplats, ishall, fotbollsplaner, badplats, beachvolley.

Boendealternativ

Det finns flera boendealternativ på Öckerö. Hos Bed & Bike Öckerö kan du njuta av ett vackert skärgårdsboende samt hyra cykel och kajak. Nimbusgården Öckerö erbjuder boende, lunch, café och konferensmöjligheter. Öckerö Maritime Center är ett kurshotell där du har utsikt över Björkö, Kalvsund och Grötö. Även privatpersoner är välkomna.

Är du sugen på något ätbart finns Öckerö Hamncafé alldeles vid kajkanten. Här finns alternativ som räksmörgås, frukost, dagens lunch och fika.